Ruimte nodig? Verberg de menubalk in El Capitan

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 07 juli 2016 07:15

How To

Wie OS X gebruikt, weet dat de menubalk een onderdeel is dat altijd in beeld staat, of je dat nu wilt of niet. Tenminste, dat wás zo. In OS X El Capitan kun je de menubalk namelijk gewoon verbergen.

Heb je een flinke iMac staan of een MacBook Pro met een groot beeldscherm, dan kunnen we ons voorstellen dat het verbergen van de menubalk niet bepaald hoog op je prioriteitenlijstje staat. Echter, werk je op een MacBook Air met een klein display, dan zul je deze mogelijkheid waarschijnlijk toejuichen. In principe is het ook gewoon een logische functie. Je kunt de Dock automatisch laten verbergen, dus waarom de menubalk niet? Lees ook: Personaliseer het bureaublad van je Mac met Übersicht.

De menubalk automatisch verbergen

Om de menubalk voortaan automatisch te laten verbergen, klik je op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Algemeen. Als tweede optie van boven zie je nu de optie Toon/verberg de menubalk automatisch. Door hier een vinkje te plaatsen zal het menu verdwijnen en weer verschijnen als je de muis er naartoe beweegt.

Zit de menubalk in de weg? Dan verstop je hem toch gewoon?

Helaas is dat op dit moment de enige instelling die je aan de menubalk kunt veranderen, het is niet zoals bij de Dock dat je zelf kunt bepalen aan welke kant de menubalk wordt getoond. In ieder geval levert deze instelling je direct ruimtewinst op je beeldscherm op.

0 Reactie(s) op: Ruimte nodig? Verberg de menubalk in El Capitan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.