Rockstar wordt patenttrol namens Apple en Microsoft

Door: rene-schoemaker | 13 maart 2012 12:15

Mac

Het door Microsoft en Apple opgerichte Rockstar krijgt groen licht om 4000 patenten van het failliete Nortel te kopen voor 4,5 miljard dollar. De overname was tot nu toe nog in justitieel onderzoek.

Het door Apple, Microsoft, Research in Motion, Ericsson en Sony opgerichte consortium Rockstar moest na het bod van 4,5 miljard dollar dat begin juli werd gedaan, een lange periode wachten waarin het Departement van Justitie de deal eerst onder de loep wilde nemen. Er werd gekeken of de overname van de patenten de concurrentie op de markt niet zou schaden. Maar de onderzoeksperiode is nu verstreken en er zijn geen bezwaren naar voren gekomen vanuit Justitie.

Wat het consortium met de soms jaren oude en basale netwerkpatenten gaat doen, wordt ook al direct duidelijk. In een verklaring zegt John Veschi, de ceo van Rockstart en voormalige chief IP officer van Nortel: "We kijken ernaar uit om te werken met technologiebedrijven om ze toegang te geven tot de technologie van Rockstar. We willen graag samenwerken om tot licentieovereenkomsten te komen zodat ze deze technologie kunnen blijven gebruiken."

Dat gaat geld kosten

Dat gaat dus geld kosten voor andere bedrijven die technologie gebruiken waarin gepatenteerde netwerktechnologie van Nortel in gebruikt wordt. Toen de vijf partners gezamenlijk een bod deden, afgelopen zomer, werd nog gedacht dat de 4000 patenten onderling zouden worden verdeeld, maar Rockstar zal dus worden gebruikt als patentenvehicel dat namens de vijf partners zal optreden tegen overtredingen van het patentrecht.

Volgens het consortium heeft Nortel tientallen miljarden dollars gestoken in research and development om tot de 4000 patenten te komen. Daarbij vergeleken lijkt het overnamebedrag van 4,5 miljard een schijntje. Nortels patenten beslaan niet alleen netwerktechnologie, maar ook communicatie- en internettechnologie.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Rockstar wordt patenttrol namens Apple en Microsoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.