RIM's Playbook populairder dan de Galaxy Tab

Door: rene-schoemaker | 02 augustus 2012 15:17

Nieuws

Research in Motions tablet Playbook is aan een tweede leven begonnen in Engeland. Na de iPad is de Playbook de grootste in Groot-Brittannië, nog voor Samsungs Galaxy Tab.

Dat heeft alles te maken met de meer dan halvering van de prijs van de Playbook, maar tevens met de toegenomen populariteit van het 7 inch model. Het aantal Playbooks dat bij de Britten over de toonbank ging, is in een jaar tijd met 63 procent gestegen, zo meldt The Register op basis van cijfers van Canalys.

Apple blijft achter in groei

Dat is veel beter dan de groei van de totale tabletmarkt, zo blijkt. Die groeide in Groot-Brittannië met 39 procent. Apple's iPad bleef daarbij achter met een groei van 36 procent. Wel heeft de iPad nog steeds 70 procent van de markt in handen. De Playbook staat nu nummer twee, met Samsungs Tab op vrijwel gelijke hoogte. Samsung verdubbelde zijn verkopen met ongeveer 50 procent.

De positie van Samsung, en dus ook Research in Motion, in Groot-Brittannië komt net als in andere landen flink onder druk te staan als komende herfst de Google Nexus 7 uitkomt. De prijs ervan komt dicht in de buurt van die van de Playbook en is veel goedkoper dan de iPad. “We denken dat de Nexus 7 Samsung zal voorbijgaan", zegt Canalys.

0 Reactie(s) op: RIM's Playbook populairder dan de Galaxy Tab

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.