Review: Wenzani

Door: menno-van-bohemen | 20 december 2011 11:03

iPad

Lonely Planet reisgidsen zijn ontzettend handig als je in een vreemde stad op zoek bent naar een leuk en betaalbaar restaurant of bar. Nadeel aan deze reisgidsen is dat de reviews gedateerd kunnen zijn en soms erg oppervlakkig. Gelukkig is er Wenzani, een soort 'social reisgids'.

Wenzani is een app van de makers van Lonely Planet. De gedachte achter de app is dat de gebruikers aanbevelingen kunnen doen en op elkaar kunnen reageren. Zo kun je aan de 'community' vragen welk sushi restaurant een echte aanrader is, of welk museum een bezoekje waard is.

Tot de 'community' behoren ook reisgidsen als Lonely Planet, BBC Travel en Frommer's. Dit is handig, want hierdoor staan er al honderd duizenden aanbevelingen wereldwijd in de app. Door deze reisgidsen te volgen heb je de beschikking over een grote, gratis reisgids.

De community van actieve gebruikers van Wenzani is nog erg klein. Veel vragen van gebruikers (wat is de beste winkelstraat in Duisburg?) blijven onbeantwoord en dat nodigt niet echt uit om actief deel te nemen aan de conversatie.

Een nadeel aan de app is dat een internetverbinding vereist is voor het gebruik van de app. Tijdens een city-trip in New York of Londen moet je dus al snel op zoek naar een wifi-hotspot.

Kortom

Wenzani is een app met veel potentie. Wanneer het grote publiek de app omarmt, worden de aanbevelingen beter en ontstaat er interactie met andere reizigers. Tot die tijd is de app gewoon handig om, mits je online bent, snel een restaurantje op te zoeken.

Bekijk Wenzani verder in iTunes(iPhone & iPad)

Beoordeling 7/10

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: Review: Wenzani

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.