Review Update: de sociale netwerk-updater

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 september 2010 10:23

Nieuws

Update is een applicatie waarmee je eenvoudig je status op meerdere sociale netwerk-accounts gelijktijdig kunt updaten. De app is beschikbaar voor de iPhone en iPod touch vanaf iOS 4.0 en ondersteunt op het moment Facebook, LinkedIn, Hyves, Twitter en Google Buzz. MacWorld bekeek de app en sprak kort met de ontwikkelaar. MacWorld geeft zes gratis Update-apps weg!

De app van Tarento Software laat je een statusbericht schrijven van maximaal 140 karakters en plaatst deze in één keer op al je sociale netwerk-accounts. Hierdoor kun je iedereen via alle netwerken waar jij gebruik van maakt op de hoogte houden van je doen en laten. Om berichten te kunnen plaatsen op een account moet deze gekoppeld worden aan Update. Dit hoef je maar één keer te doen, aangezien Update de inloggegevens onthoudt. Het is ook mogelijk bijvoorbeeld meerdere Twitter-accounts aan Update te koppelen.

Het toevoegen van een nieuw account

Toevoegen accounts

Het toevoegen van accounts is erg eenvoudig. Zodra je Update voor de eerste keer opent krijg je een scherm te zien waarin je kunt aangeven wat voor soort account je wilt toevoegen. Na deze keuze gemaakt te hebben wordt je doorverwezen naar het sociale netwerk, waar je kunt inloggen. Na het inloggen kom je automatisch weer terecht in Update, waarna het plaatsen van berichten kan beginnen. Wil je de accountgegevens later veranderen? Dan ga je naar instellingen waar je nieuwe accounts kunt toevoegen of bestaande verwijderen. Verwijderen kan door achter het account je vinger naar links te bewegen, waardoor een delete-knop te voorschijn komt.

Ook dit plaatsen gaat erg eenvoudig. Je typt simpelweg een bericht, vinkt aan op welke netwerken je dit bericht wilt plaatsen en klikt op 'post'. Het bericht verschijnt vervolgens direct op alle netwerken die jij hebt aangegeven. Het is door deze manier van werken ook mogelijk om op slechts een aantal van de ingevoerde accounts iets te plaatsen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld zowel werk- als privé-accounts in Update hebt gezet.

Een bericht plaatsen

Tijd besparen

Als je veel gebruik maakt van sociale netwerken, is Update een app die tijd kan besparen. De app is een stuk beperkter dan de apps die de sociale netwerken vaak zelf hebben uitgebracht. Neem bijvoorbeeld de Twitter-app, waarmee je naast het plaatsen van nieuwe berichten ook oudere berichten kan lezen. Dit is met Update niet mogelijk. Dit kan je zien als een nadeel, maar het heeft ook een voordeel. De app blijft namelijk erg leeg en overzichtelijk door de beperkte functies. Hierdoor doet de app wat het moet doen, zonder je met allerlei extra's af te leiden.

De ontwikkelaar heeft de app dan ook gebouwd met het oog op ondermeer snelheid. Kluivers: "Het idee voor Update komt van mijn eigen ervaringen met applicaties voor sociale netwerken. Ik maak zelf veel gebruik van Facebook en Twitter en in minder mate ook van LinkedIn. Ik heb geen zin om iedere keer dat ik iets wil melden meerdere apps te openen. Vandaar dat ik besloot een app te schrijven die geschikt is voor meerdere bekende sociale netwerken. Hierbij heb ik mij gericht op gebruiksgemak en snelheid".

Afbeeldingen

Overigens kun je via Update alleen tekst versturen. Wil je dus een foto bij de statusupdate plaatsen zul je deze foto ergens online moeten hosten en de link (verkleind met bijvoorbeeld bit.ly) in de tekst meesturen. Het is dus niet mogelijk om met Update een foto direct op Hyves, TwitPic of Facebook te plaatsen.

Dit gaat overigens in de toekomst veranderen. "Ik wil in een functie aan Update toevoegen waardoor je ook afbeeldingen kunt uploaden. Hierbij worden de afbeeldingen geupload naar Facebook of als URL op bijvoorbeeld Twitter geplaatst. Deze functie moet binnen twee á drie weken beschikbaar zijn via een update", aldus Kluivers. De app is voor 79 eurocent beschikbaar in de App Store.

Update in iTunes

Andere netwerken

In de toekomst moet Update ook andere sociale netwerken gaan ondersteunen. Welke dit zijn ligt volgens Joris Kluivers deels aan de feedback van gebruikers. "Ik wil in eerste instantie gaan werken aan ondersteuning voor specifieke netwerken. Denk hierbij aan netwerken die alleen actief zijn in landen als China of Japan. Daarnaast ben ik benieuwd naar de input die gebruikers van de app gaan geven. Hebben zij dus goede ideeën, dan worden deze misschien ook in Update verwerkt", aldus Kluivers.

De app is momenteel alleen beschikbaar voor de iPhone of iPod touch. Een iPad-versie is echter onderweg. Kluivers: "Update heb ik omgezet naar een iPad-versie. Dit wil zeggen dat de app identiek is en simpelweg geschikt is gemaakt voor gebruik op de tablet. Deze versie van Update heb ik naar Apple gestuurd om goed te laten keuren voor de App Store. Ik verwacht de app deze of volgende week in de App Store te zien. Mocht ik in de toekomst meer functionaliteiten toevoegen aan Update, dan wil ik ook een unieke versie gaan maken voor de iPad".

MacWorld geeft zes promotie codes weg

MacWorld geeft zes promotie codes weg waarmee je Update gratis kunt downloaden en gebruiken. De codes zijn alleen te gebruiken via een Amerikaans iTunes-account. Dit aangezien Apple de promotie codes alleen geschikt heeft gemaakt voor de Amerikaanse App Store en er dus geen codes bestaan voor de Nederlandse App Store. Klik hier om uit te vinden hoe je een Amerikaans iTunes-account kunt aanmaken en de codes kunt gebruiken. Overigens kun je apps uit de Amerikaanse App Store op iOS installeren zonder dat dit problemen geeft met apps uit de Nederlandse App Store.

Wil jij één van de promotie codes? Retweet dan de post van @MacWorldnl over dit artikel inclusief "#Updatewinnen"! De eerste zes personen die dit doen krijgen van ons een promotiecode toegestuurd. Je kunt maar één keer meedoen met de wedstrijd. Meerdere keren retweeten heeft dus geen zin.

0 Reactie(s) op: Review Update: de sociale netwerk-updater

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.