Review: Shoutz

Door: ringo-van-dorst | 16 november 2011 15:25

Nieuws

Shoutz is een splinternieuw sociaal netwerk gebaseerd op het delen wat je ziet middels video.

Je zult je afvragen "waarom nog een sociaal netwerk?" of "waarom een nieuwe manier van video's delen, we hebben YouTube al?", maar Shoutz onderscheidt zich wel van de andere sociale netwerken en van Youtube, op de volgende manieren:

Shoutz is een smartphone-only netwerk (iOS en Android).

Een filmpje (Shout) die je deelt via Shoutz duren maximaal 15 seconden.

De media op Shoutz is persoonlijker dan op Youtube.

De interface is niet direct duidelijk met navigatie aan de onderkant (die momenteel wazig / lage resolutie is). Wat apart is voor een sociaal netwerk, is dat het volgen van iemand niet gemakkelijk is gemaakt. Je zult eerst een filmpje moeten vinden, dan op de naam moeten klikken en dán pas is het mogelijk om iemand te volgen. Je kunt wel zoeken op naam, maar dit zal in het begin nog weinig nut hebben, gezien het lage aantal gebruikers. De mogelijkheid iemand uit te nodigen ontbreekt, wat geen handige weglating is als het netwerk wil groeien.

Zoals met alle nieuwe sociale netwerken heeft het nog wel even tijd nodig om deze issues op te lossen en verder te groeien... De content is nu nog mager en de kans is klein dat je nu ook maar één vriend zult vinden die actief is op Shoutz. Dit kip-ei probleem lost zichzelf hopelijk op met de tijd.

Kortom

Shoutz heeft potentie, maar is momenteel nog te rommelig en te klein. Dit kan ook een voordeel zijn; als je nu jouw Shout post, dan heb je een kans dat een groot deel van de huidige Shoutzgebruikers deze zal zien!

Beoordeling 6/10

Bekijk Shoutz verder in iTunes(iPhone)

0 Reactie(s) op: Review: Shoutz

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.