Review: Penultimate

Door: Robin Smit | 13 december 2011 15:15

iPad

Als het aan de makers van Penultimate ligt, zijn de tijden waarin je met een kladblokje en een pen rond liep verleden tijd. Zelfs voor de mensen die maar niet kunnen wennen aan een duidelijk toetsenbord boven de vrijheid van een pen.

Penultimate weet het beste van papier en digitaal samen te brengen door slimme functies. Zo is de app gericht op het gebruik met een stylus. Dit werkt erg pretig, doordat het bijvoorbeeld mogelijk is om in te stellen dat een aanraking van de pols met het scherm geen strepen maakt. Uiteraard blijft schrijven op een scherm anders dan op papier, toch is het mogelijk om met een beetje oefening duidelijk aantekeningen te maken op de iPad. De app biedt ook de de mogelijkheid om foto's in te voegen, zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk aantekeningen maken bij een object dat je hebt gefotografeerd.

Notities zijn eenvoudig te ordenen doordat het mogelijk is om meerdere notitieblokken toe te voegen. Zo heb je voor elke gelegenheid een eigen notitieblok. Gemaakte notities zijn te delen via email. Helaas is het niet mogelijk om Dropbox of iCloud aan de app te koppelen, zodat notities altijd en overal beschikbaar zijn.

Kortom

Penultimate is een prachtige app die het maken van notities op de iPad door handige functies erg laat aanvoelen als het gebruik van pen en papier. Zo vormen bijvoorbeeld aanrakingen van de pols op het scherm geen probleem meer. Het enige dat deze app nog mist is integratie met clouddiensten, iets dat vergelijkbare apps wel bieden.

Bekijk Penultimate verder in iTunes(iPad)

Beoordeling 8/10

0 Reactie(s) op: Review: Penultimate

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.