Review: Parallels 8

Door: Robbert Brus | 21 februari 2013 14:00

Mac

Als je een Mac hebt, kan het voorkomen dat je programma’s mist die doorgaans alleen op Windows draaien. Met Parallels 8 kan je Windows virtueel op je Mac draaien. Sterker nog, je kan zelfs Windows-programma’s virtualiseren, zodat je deze gewoon in OS X gebruikt.

Parallels is uitermate geschikt voor zowel thuis- als professioneel gebruik. Met de software is het niet meer nodig om tientallen instellingen op te geven voordat je iets kan installeren, je hoeft alleen maar het medium op te geven waarop je iets wilt installeren.

In ons geval was zelfs helemaal geen nieuwe installatie nodig, de al geïnstalleerde Windows 7 op de bootcamp-partitie kon via Parallels gewoon gestart worden. Parallels configureerde Windows zelf, het enige minpunt is dat de productactivatie van Office en Windows opnieuw moet worden uitgevoerd. Na enkele minuten stonden onze Windows-programma’s netjes in het Dock.

Migreren en installeren

Als je bent overgestapt van een Windows-computer naar een Mac, dan kan via Parallels gemakkelijk een migratie worden uitgevoerd. Er wordt een kopie van je oude computer overgebracht naar de Mac en deze wordt gestart in Parallels.

Voor het maken van een virtuele machine is weinig nodig.

Naast het afspelen van al bestaande configuraties, is het starten van een nieuwe installatie net zo gemakkelijk. Via het programma kan gekozen worden voor een aantal kant-en-klare besturingssystemen zoals Windows 8, Android, Chrome OS en Ubuntu, maar de mogelijkheid een installatie te doen via de herstelpartitie van OS X of een installatie-schijf is er ook.

Tot slot

Hoewel we over Parallels goed te spreken zijn, krijgt het programma toch een paar puntjes van kritiek. Tijdens de test liepen we tegen een aantal fouten op. Zo moest tijdens de test Windows en Office tot twee keer toe opnieuw worden geactiveerd en liep het programma (en dus ook de Mac) een aantal keer volledig vast. We hopen dat deze bugs dan ook snel worden opgelost in een volgende update. Op die punten na, is Parallels 8 fantastische software, zeker wanneer je net bent overgestapt naar Apple en nog veelvuldig terugvalt op je oude software.

De installatie van besturingssystemen zoals Windows 8 is, via de wizard, een fluitje van een cent.

Parallels 8

Prijs: € 79,-

Taal: Engels

OS: Mac OS X 10.6.8 of hoger

Pluspunten

Toegankelijke software

Windows applicaties in Mac (Coherence)

Gemakkelijk virtuele machines maken

Minpunten

Hier en daar wat nare bugs

Sneltoetsen werken niet optimaal

Opnieuw activeren Windows en Office

SCORE: 6/10

0 Reactie(s) op: Review: Parallels 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.