Review: Instagram

Door: ringo-van-dorst | 08 december 2011 13:08

Nieuws

Instagram is een legende onder de "fotografeer en deel" applicaties. Wil je aan de slag om eenvoudig foto's te maken, bewerken en (eventueel) delen? Dan kan jouw iOS device eigenlijk niet zonder Instagram.

Je begint door een account aan te maken (mailadres en wachtwoord is voldoende). Vervolgens zou je de app kunnen koppelen aan Twitter, Facebook, Flickr, Tumblr, Posterous en Foursquare om je creaties direct te kunnen posten op een van deze platformen. Ook het delen van je foto's binnen de Instagram-applicatie is mogelijk, evenals het bekijken van de foto's van andere Instagramgebruikers die het delen van hun creaties hebben toegestaan.

Voor het geval dat je niet in bent voor het delen van je foto's heeft Instagram je nog steeds één en ander te bieden in de vorm van een aantal kleurfilters, randen en tilt-shift effecten om je foto's net even wat frisser, sfeervoller, dromeriger of grimmiger te maken. Al met al krijg je behoorlijk wat aanpasmogelijkheden voor een gratis applicatie!

Het fotoformaat is vierkant, wat even wennen, maar wel begrijpelijk is. Je gooit immers altijd een stuk informatie weg ten opzichte van een rechthoekig formaat, waar de camera voor gemaakt is, maar het vierkante formaat is goed bruikbaar voor de meeste sociale netwerken. Je neemt alle foto's met je iOS device rechtop, in "portrait" modus; er is geen reden en ook geen mogelijkheid het scherm in "landscape" modus te gebruiken, omdat de foto's vierkant zijn en de app het kantelen simpelweg niet ondersteunt.

Kortom

Instagram is het voor alle liefhebbers van fotografie het waard om uit te proberen. Schiet maar raak en deel het!

Bekijk Instagram verder in iTunes(iPhone & iPad)

Beoordeling 9/10

0 Reactie(s) op: Review: Instagram

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.