Review: Icon Project

Door: ringo-van-dorst | 22 november 2011 14:21

Nieuws

IconProject is een bijzondere app die je, zonder jailbreak, de mogelijkheid geeft om zelf functionele iconen te maken voor op je homescherm.

Een icoon maken om direct een FaceTime gesprek te starten met een vriend of vriendin, een contactpersoon bellen, mailen, Skypen of SMSen (iMessage), of een URL te openen is allemaal een kwestie van de stappen volgen. Even eenvoudig is het om dit icoon qua uiterlijk te voorzien van een plaatje, foto en/of tekst, een rand en een naam.

Na even Googlen kom je er echter achter dat er meer mogelijk is met deze app. Middels de "URL" optie kan je namelijk ook links maken naar interne menu's en instellingen, zoals het in- en uitschakelen van WiFi, 3G of Bluetooth. Voorbeeld: Stel prefs:root=WIFI in als URL om snel bij de WiFi aan- en uitknop te belanden. Dit doet de app door je icoon te uploaden naar hun server en via een browser het icoon te activeren. Je ziet daardoor even wat heen en weer flitsen van menu's voordat je belandt waar je moet zijn, maar echt hinderlijk is het niet.

IconProject heeft een duidelijke één-scherm-interface met aan de zijkanten diverse knoppen om het icoon te bewerken en aan de onderkant de instellingen voor het doel van het icoon. Het geheel heeft een steenbewerkingsuiterlijk, passend bij het idee van het creëren van de iconen.

De app werkt voor het grootste deel naar behoren, maar bevat nog een paar bugs: bijvoorbeeld, als je een FaceTime conversatie icoon hebt gemaakt en start, met als doel een e-mailadres (iPod Touch), dan wordt er een dubbele punt geplakt vóór het ingevoerde mailadres, waardoor het geheel niet werkt. Als de programmeur nog even de mouwen opstroopt, dan zullen dit soort kleine foutjes snel tot het verleden behoren.

Kortom

IconProject maakt het mogelijk om snelkoppelingen te maken voor acties waar anders meerdere stappen voor nodig zijn: een slimme en uitzonderlijke tijdbespaarder.

Bekijk Icon Project verder in iTunes

Beoordeling 7/10

0 Reactie(s) op: Review: Icon Project

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.