Review: fring

Door: ringo-van-dorst | 09 december 2011 11:07

iPad

Het mobiele communicatieplatform fring heeft een vijftal functies, waaronder gratis groepsvideobellen, videobellen, bellen en chatten en betaald uitbellen naar niet-fringgebruikers.

Vóór 2010 was fring meer een overkoepelende app, die onder meer videobellen via Skype ondersteunde. Maar de "harmonieuze" samenwerking tussen de twee bedrijven liep in juli 2010 ten einde toen Skype fring verbood langer gebruik te maken van haar diensten. Tegenwoordig biedt fring haar eigen videodiensten aan, enkel in combinatie met andere fringgebruikers.

Nog steeds heeft fring een overkoepelende chat-functionaliteit: fring ondersteunt MSN, ICQ, SIP, Yahoo, Google Talk en AIM.

Fring biedt als enige aanbieder gratis groepsvideobellen aan en dit maakt fring direct het proberen waard. De kwaliteit van de videogesprekken is niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld Facetime en ook de audiokwaliteit is niet uitzonderlijk, maar het resultaat is aardig en werkt, integenstelling tot Facetime, ook via 3G.

Je contactpersonen worden automatisch doorzocht en gebruikers fringgebruikers worden direct weergegeven, wat instellen zeer eenvoudig maakt.

Kortom

Door de gratis groepsvideobelfunctie biedt fring net even meer dan Skype. De app en alle functies behalve uitbellen zijn gratis, dus wat houd je tegen?

Bekijk fring verder in iTunes

Beoordeling 7/10

0 Reactie(s) op: Review: fring

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.