Review: Filterstorm

Door: carolien-danckaerts | 15 december 2011 13:11

iPad

Soms zitten er werkelijk prachtige foto's tussen de spontane of noodzakelijke kiekjes. Het is dan ook mooi meegenomen dat er apps zijn om de foto's al op je iDevice te bewerken. Vandaag bespreken we een echte - nu nog onbekende - aanrader: Filterstorm.

Filterstorm oogt veelbelovend wat betreft opties om foto's mee te bewerken. Het lijkt wel alsof je het fotobewerkingsprogramma van je desktop in de hand hebt! Bij het openen valt meteen op dat er ontelbare opties zijn om je foto tot in de puntjes te perfectioneren of anderszins aan te passen. Hierdoor oogt de app erg professioneel, wat natuurlijk heel leuk is voor de wat geoefender fotograaf, maar iemand die nooit met uitgebreide bewerkingssoftware werkt zal al gauw door de bomen het bos niet meer zien.

De app vereist dus enige oefening. Als we de app nader bekijken door een foto te gaan bewerken valt al gauw op dat de app zeer veel opties heeft om de foto helemaal naar je eigen hand te zetten. Of je nou een kleine verandering aan wilt brengen, of een compleet andere look aan je foto wil geven. Wel is het jammer dat niet alle opties even logisch onder elkaar staan.

Sommige opties die echt oefening vragen staan helemaal bovenaan terwijl dingen als ruis verwijderen helemaal onderaan staan. Dit maakt de app niet heel uitnodigend voor een beginnend bewerker, maar des te leuker voor degenen met wat meer ervaring, die kan zijn hart helemaal ophalen bij deze iPhone-app.

Kortom

Filterstorm is een heel uitgebreide app voor fotobewerking op broekzakformaat waar echt prachtige resultaten uit voortkomen. Na enige oefening is de app ook heel makkelijk in gebruik, maar je moet er, vooral als beginner, wel even voor gaan zitten. Het bewerken van foto's gaat ook erg soepel, wel zo prettig als je rustig een schuifje verzet als dat dan ook geleidelijk gaat. Wel is het jammer dat je niet direct naar Flickr, Facebook of Twitter kunt uploaden. Ook is de app met het laden en opslaan van foto's van grotere formaten niet altijd vlot.

Bekijk Filterstorm verder in iTunes(iPhone & iPad)

Beoordeling 8/10

0 Reactie(s) op: Review: Filterstorm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.