Review: Edifier Bric Connect (iF335BT)

Door: matthijs-van-den-broek | 15 april 2013 09:00

iPad

Met de Bric Connect (iF335BT) heeft het Chinese Edifier een goed werkende en gemakkelijk draagbare Bluetooth audiospeler op de markt gebracht voor een redelijke prijs. Het apparaat is multi-inzetbaar en kan ook prima als een conference call vehikel gebruikt worden voor (kleine) zakelijke omgevingen.

Hoewel de verpakking anders doet vermoeden, is de iF335BT eigenlijk een heel compact apparaat. Met afmetingen van 133 x 90 x 300mm, is de iF335BT heel handzaam en zelfs gemakkelijk mee te nemen in een rugzak. De afgeronde hoeken, verzonken passieve woofers, geïntegreerde knoppen voor de bediening, een mat-grijze finish: al met al is er met het design van deze Bric Connect weinig mis. Heel bijzonder is het niet, maar het apparaat misstaat zeker niet in een kantooromgeving of als audiobron in bijvoorbeeld een werk- of slaapkamer.

Gebruiksvriendelijk

Het apparaat is voorzien van een handleiding, maar die heb je echt niet nodig. Haal hem uit de verpakking, druk de adapter in het stopcontact en verbind het snoer met de Edifier Bric Connect iF335BT. Hij slaat vanzelf aan, en je kunt beginnen.

Er wordt een kleine maar handige afstandsbediening meegeleverd.

De afstandsbediening die wordt meegeleverd is klein, en kun je in de onderkant van het apparaat 'verstoppen': er is een uitsparing gemaakt waar je de afstandsbediening in kunt klikken. Dat is slim, en er is goed gedacht vanuit de gebruiker: de afstandsbediening raak je immers vaak als eerste kwijt…

Wat krijg je aan geluidskwaliteit voor 100 euro? Wij denken dat je krijgt waar je voor betaalt. Verwacht geen subliem hifi-geluid, maar verwacht wel een stevig volume, weinig oversturing bij hoge tonen, en een prima basweergave zonder vervorming. Voor een compacte audiospeler als deze Bric Connect kun je eigenlijk wel zeggen dat er een bijzondere hoeveelheid helder geluid uitkomt. Steil achterover vallen zal je niet doen, aangenaam verrast werden wij zeker wél.

Verbinden met audiobron

De Edifier Bric Connect iF335BT laat zich bijzonder gemakkelijk verbinden met welke audiobron dan ook. Je hebt twee mogelijkheden: de meegeleverde kabel met 3,5mm minijack, of Bluetooth. Over de kabel hoeven we je niet veel uit te leggen, en over Bluetooth gelukkig ook niet. Want het verbinden met een iPhone, tablet of laptop werkt vlekkeloos.

Achter het rooster aan de voorzijde gaan twee 70mm luidsprekers schuil.

Met een laptop die op Windows draait, zal je iets meer moeite hebben bij het verbinden van de Edifier iF335BT: er moeten namelijk altijd nog wat 'hardware aanpassingen' aangebracht worden en er zijn stuurprogramma’s die geïnstalleerd worden. Maar als je even geduld hebt, maakt ook je laptop of pc gemakkelijk verbinding. Verbinding maken met een iPhone of iPad is kinderspel want de iF335BT wordt automatisch gevonden. Je hoeft alleen maar even op 'verbinden' te drukken.

Switchen tussen apparaten zou natuurlijk makkelijk moeten zijn, maar als je van bijvoorbeeld je iPhone switcht naar je pc, ontstaat er aan alle kanten verwarring. De Edifier weet niet meer wat hij moet doen, je iPhone pakt het systeem niet meer omdat de verbinding al bezet is door de pc, enzovoort. Een tip om dit te voorkomen is even simpel als doeltreffend. Als je van je pc terug switcht naar je iPhone, zet dan de Bluetooth-verbinding van je pc uit. Daarna maakt je iPhone weer net zo gemakkelijk verbinding met de Bric Connect als daarvoor.

Handsfree bellen

We hebben de Edifier Bric Connect iF335BT ook even op de achterbank van de auto gelegd. Je moet er dan wel batterijen in stoppen (6x AA) of - zoals wij deden - de beschikking hebben over een 12 volt-adapter voor in de auto die op de Edifier past. Deze kabel wordt niet meegeleverd en dat zou eigenlijk best handig zijn om het apparaat nog mobieler te maken dan hij al is.

Bellen en gebeld worden gaat prachtig in de auto via de Edifier. Als je je telefoon in een houder hebt bij je dashboard, kun je als je hebt opgehangen ook heel gemakkelijk weer muziek draaien via bijvoorbeeld Spotify. Natuurlijk is het zo dat de meeste moderne auto’s een onboard audiosysteem hebben dat al kan wat deze Edifier doet. Maar voor oudere auto’s, of voor bijvoorbeeld heel erg uitgeklede lease-auto’s of bestelbusjes, is de iF335BT zeker een uitkomst.

De bedieningsknoppen liggen mooi verzonken in de behuizing.

Het apparaat is ook voorzien van een ingebouwde microfoon (helaas geen aansluitmogelijkheid voor een externe microfoon), waardoor je er in principe in de auto mee kunt bellen. De vraag is dan wel, waar je het apparaat gaat neerleggen. Tijdens de test lag hij bij ons op de achterbank, dat is prachtig voor geluid maar minder mooi voor de weergave van je eigen stem in een telefoongesprek.

Tijdens onze uitgebreide testperiode merkten we wel dat de Bric Connect het liefst wat 'ruimte' heeft. In een open ruimte klinkt het geluid namelijk mooier dan in de afgesloten omgeving van een auto, waar natuurlijk ook sprake is van bijzonder veel ruis door het motorgeluid.

De handsfree telefoonfunctie van de Edifier Bric Connect iF335BT is misschien wel beter geschikt voor op een klein kantoor. Wie niet beschikt over conference call-apparatuur - en niet van plan is daarvoor diep in de buidel te tasten - heeft misschien wel een hele goede aan dit apparaat. Tijdens de 'kantoortest' klonk de stem aan de andere kant van de lijn een beetje hol, maar waren beide partijen wel bijzonder goed verstaanbaar.

Conclusie

Waar voor je geld. Dat krijg je met de Edifier Bric Connect iF335BT. Het apparaat is enorm draagbaar, multi-inzetbaar en de telefoon-functie is erg handig. De Bluetooth-functie werkt daarbij nagenoeg vlekkeloos en het apparaat ziet er ook nog eens mooi uit. In dit bijzonder drukke segment kun je ook kiezen voor vergelijkbare speakers van JBL of Logitech, maar met zijn gelijkwaardige prijskaartje doet de Bric Connect van Edifier zeker niet onder voor de concurrentie.

Edifier Bric Connect (iF335BT)

Prijs € 100,-

Vermogen 6 Watt x 2

Frequentiebereik 40Hz - 20kHz

Audio input Bluetooth, aux kabel (3,5 mm)

Bediening/knoppen Draadloze afstandsbediening (input selectie, volume, volgend nummer, pause, play, aan/uit), powerknop, telefoon antwoordknoop, volumeregeling

Voedingsbron 12v, 220v, 6xAAA

Afmetingen 133 x 90 x 300 millimeter

Pluspunten

Strak en degelijk design

Eenvoudig in gebruik

Bel-functie

Afstandsbediening

Prima muziekgeluid

Minpunten

Moeite met meerdere Bluetooth-bronnen

Hol stemgeluid bij bellen

SCORE: 8/10

0 Reactie(s) op: Review: Edifier Bric Connect (iF335BT)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.