Review: DePolitieZoekt

Door: carolien-danckaerts | 28 november 2011 12:02

Nieuws

Om het oplossen van misdaden gemakkelijker te maken heeft ook de politie de stap naar de smartphone gezet. Onlangs lanceerde ze DePolitieZoekt, een app waarin een aantal korpsen onopgeloste misdaden kunnen zetten, inclusief beeldmateriaal van de daders en wat informatie over het delict.

De app ziet er in eerste instantie heel suf uit, door het gebruik van niet sprekende kleuren. De gebruiker krijgt een lijst te zien van delicten, maar het is niet duidelijk waar deze delicten hebben plaatsgevonden. Hiervoor dient eerst op het delict geklikt te worden, wat erg onhandig is. Een ordening op regio zou in deze app niet misstaan.

Bij elk delict wordt vermeld wat er gebeurd is en wat het signalement van de dader(s) is. Ook wordt er, uiteraard, vermeld wat het delict precies was.

Bij elk bericht staat er een tipformulier onder zodat, mocht je iets weten, je dit gelijk aan de politie door kunt geven. De app stuurt pushberichten zodra er een nieuw vergrijp toegevoegd wordt, maar echt een goede app wordt het hierdoor nog steeds niet.

Kortom

DePolitieZoekt is een leuk begin, maar ze zijn er nog niet. Zoals de app nu is, is deze niet bruikbaar en zullen er waarschijnlijk geen misdaden mee opgelost worden. Er schort nog veel te veel aan om functioneel te zijn. Zo zou een sortering per regio een goede toevoeging zijn, net als duidelijkere kleurstellingen (geen crème op wit).

Bekijk DePolitieZoekt verder in iTunes(iPhone & iPad)

Beoordeling 5/10

0 Reactie(s) op: Review: DePolitieZoekt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.