Restant van SGI klaagt Apple, Samsung, Sony aan

Door: Jasper Bakker | 28 maart 2012 09:43

Nieuws

Een holdingbedrijf voortgekomen uit het failliete SGI klaagt Apple, Samsung, Sony en vele andere smartphonemakers aan. Het gaat om één patent op graphics-technologie.

De firma Graphics Properties Holding (GPH) is overgebleven nadat het merendeel van SGI (Silicon Graphics Incorporated) na het faillisement in 2009 is verkocht. De nieuwe eigenaar is Rackable Systems, die de bekende SGI-naam heeft aangenomen. De servermaker heeft niets van doen met het SGI-restant GPH dat nu grote fabrikanten van smartphones en consumentenelektronica aanklaagt.

Kersvers patent

Naast Apple, Samsung en Sony neemt GPH ook ook HTC, RIM en LG op de korrel, meldt de News Service van Webwereld-uitgever IDG. In totaal zijn zes aparte rechtszaken aangespannen tegen deze hardwareproducenten. GPH, dat in handen is van investeringsfondsen en institutionele investeerders, verstrekt licenties op zijn gepatenteerde technologie.

Het patent waarvoor de zes mobiele reuzen zijn aangeklaagd, is op een techniek voor de weergave van beeld (graphics) middels floating point-berekeningen. GPH heeft dit patent in januari vorig jaar aangevraagd en gisteren toegekend gekregen door het Amerikaanse patentbureau. GPH liet er geen gras over groeien: de rechtszaken zijn gelijk diezelfde dinsdag aangespannen.

0 Reactie(s) op: Restant van SGI klaagt Apple, Samsung, Sony aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.