Rechtszaak over langzame iPhone 3G door iOS 4 verworpen

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 november 2011 17:02

iPad

Apple bracht in 2010 iOS 4 uit. De iPhone 3G bleek met het nieuwe besturingssysteem slechter te presteren dan met een oudere versie van iOS. Een vrouw uit Californië spande een rechtszaak aan. De rechter heeft vandaag besloten de zaak te verwerpen.

De vrouw stapte in oktober 2010 naar de rechter en stelde dat Apple valse beloftes had gemaakt over de voordelen die iOS 4 biedt. De update zou de iPhone 3G continue langzaam maken en laten crashen, waardoor het apparaat nagenoeg onbruikbaar zou zijn geworden. De vrouw beschuldigde Apple daarom van misleiding.

Ook stelde de vrouw dat Apple iPhone 3G-gebruikers het onmogelijk maakte te downgraden naar iOS 3, waardoor zij gedwongen zouden worden een iPhone 3GS of iPhone 4 aan te schaffen. De betrouwbaarheid van de iPhone 3G zou door iOS 4 van 99 procent zijn gedaald tot 'ongeveer twintig procent functionaliteit'.

Rechter Anthony J. Battaglia stelt echter dat iOS 4 een gratis update is en dus geen onderdeel van een verkoop- of lease-overeenkomst. De update zou ook niet kunnen worden gezien als een object of een dienst. Rechter Battaglia stelt daarom dat er niet gesproken kan worden van misleiding en heeft de zaak verworpen.

Bron: AppleInsider

0 Reactie(s) op: Rechtszaak over langzame iPhone 3G door iOS 4 verworpen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.