Rechter VS verbiedt Samsung Galaxy Tab 10.1

Door: andreas-udo-de-haes | 27 juni 2012 09:58

Nieuws

Apple behaalt een overwinning op Samsung. De rechter verbiedt de verkoop van de Galaxy Tab 10.1, die inbreuk maakt op Apple's modelrechten. Samsung gaat in beroep.

Na Duitsland wordt de Samsung Galaxy Tab 10.1 ook verboden in de VS. Dat oordeelt rechter Lucy Koh in een voorlopig vonnis. Samsung gaat in hoger beroep, maar het verbod gaat wel van kracht als Apple een borg van 2,6 miljoen dollar stelt.

De afweging van de belangen valt vooralsnog in het voordeel van Apple uit, vindt Koh. “Samsung zal zeker verkoopverliezen lijden door dit verbod, maar de schade die Apple lijdt door direct te moeten concurreren met Samsung's inbreukmakende producten weegt zwaarder dan de schade die Samsung lijdt.."

Schetsen

Net als in Duitsland en in Nederland gaat het uiteindelijk om één modelregistratie van ver voor de iPad. Het zijn vastgelegde schetsen van een tabletcomputer, rechthoekig met afgeronde hoeken, maar aanzienlijk dikker dan zowel de iPad als de Galaxy Tab.

Achterhaald

Alhoewel een belangrijke opsteker voor Apple in zijn strijd tegen Samsung en andere makers van Android-apparaten, lijkt het ten ene male onvoldoende om een doorbraak te forceren. Ten eerste is het verbod voorlopig van aard. Maar belangrijker, het effect op de markt is minimaal, omdat de Galaxy Tab 10.1 alweer achterhaald is door de Galaxy Tab 2 en in mindere mate de Galaxy Note. Ook zit er een Galaxy Note 10.1 in de pijplijn van het Koreaanse concern.

Niet verboden in Nederland

In Duitsland werd vorig jaar september de Galaxy Tab 10.1 ook verboden, maar kwam Samsung snel terug op de markt met een licht aangepaste versie. In Nederland werden Apple's modelrechtclaims op de tablet tot twee maal toe resoluut afgewezen. Apple is hierover in cassatie gegaan bij de Hoge Raad.

Galaxy Tab Injunction Ruling

0 Reactie(s) op: Rechter VS verbiedt Samsung Galaxy Tab 10.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.