Rechter verbiedt verkoop Galaxy Tab 10.1 in VS

Door: Elmar Rekers | 27 juni 2012 10:09

iPad

De Galaxy Tab 10.1 van Samsung moet mogelijk uit de winkelschappen verdwijnen in de Verenigde Staten. Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat de tablet qua uiterlijk teveel op de iPad van Apple lijkt.

Met de voorlopige uitspraak van dinsdagnacht (Nederlandse tijd) lijkt Apple zijn gelijk te krijgen na een langlopende periode van juridisch gesteggel tussen de bedrijven. Dit nadat eerder ook al een verkoopverbod op de 10.1 werd afgedwongen in Duitsland en Australië. Samsung heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de uitspraak.

"De Tab 10.1 is vrijwel niet te onderscheiden van het iPad-ontwerp en maakt hoogstwaarschijnlijk inbreuk op Apples IP", aldus rechter Lucy Koh. Volgens de rechtbank claimt Samsung ook ten onrechte dat het bedrijf de tablet moet blijven verkopen om 'financiële schade' te voorkomen. "De schade die Apple ondervindt door te moeten concurreren met een product dat diens patenten overtreedt, is vele malen groter."

Schadevergoeding

Het gaat hier enkel nog om een voorlopige uitspraak van de rechtbank en Samsung krijgt dus nog een kans om te bewijzen dat de Galaxy Tab 10.1 geen inbreuk maakt op het ontwerp van de iPad en iPad 2. Mocht dit het geval zijn dan moet Apple aan Samsung een schadevergoeding betalen van 2,6 miljoen dollar. Volgens rechter Koh is de kans dat Samsung alsnog zijn gelijk haalt echter klein.

Het lijkt er niet op dat de uitspraak ook betrekking heeft op nieuwere Samsung-tablets als de Galaxy Tab 2 en Galaxy Tab 7.7. "Het verkoopverbod geldt voor ieder product dat niet op meerdere punten verschilt van de Galaxy Tab 10.1", aldus het vonnis.

0 Reactie(s) op: Rechter verbiedt verkoop Galaxy Tab 10.1 in VS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.