Rechter verbiedt verkoop Galaxy Nexus in VS

Door: andreas-udo-de-haes | 02 juli 2012 10:21

Nieuws

Apple raakt Samsung en Google nu waar het echt pijn doet. De rechter verbiedt voorlopig de Galaxy Nexus, Google's Android-vlaggenschip. Het maakt inbreuk op een Siri-zoekpatent.

Apple behaalt een belangrijke overwinning in zijn patentstijd tegen Android. De Amerikaanse rechter Lucy Koh oordeelt dat de Samsung Galaxy Nexus, tevens de 'voorbeeld smartphone' van Google, voorlopig uit de schappen moet, meldt Reuters.

Inbreuk op Siri-patent

Het toestel, of beter gezegd Android, maakt inbreuk op Apples '604 octrooi op een slimme zoekinterface zoals stemgestuurde hulpje Siri die gebruikt. Zodra Apple een borg van 95 miljoen dollar stelt zal het verkoopverbod ingaan. Er is nog wel een kans dat het verbod wordt opgeschort hangende het hoger beroep.

In de VS is een voorlopig verbod (preliminary injunction) bij patentzaken redelijk zeldzaam, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Duitsland.

Eerder deze week kende Koh ook al een verkoopverbod van de Samsung Galaxy Tab 10.1 toe, maar die is commercieel gezien van weinig waarde meer. De Galaxy Nexus is echter Googles referentiemodel voor hoe een Android-smartphone zou moeten zijn. Het toestel is voor Samsung commercieel ook belangrijk, al leunt het nog veel sterker op de Galaxy S II en sinds kort de S III.

Stok om mee te slaan

Maar aangezien rechter Koh Apple's Siri-patent als sterk en belangrijk oordeelt, kan dit meer nare gevolgen gaan hebben voor Samsung en Google. Het is ook ironisch dat Google (formeel Samsung) om de oren wordt geslagen met een zoekpatent.

Google is uiteraard teleurgesteld, maar zegt te geloven dat "het correcte resultaat uiteindelijk zal worden bereikt als er meer bewijs op tafel komt."

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Rechter verbiedt verkoop Galaxy Nexus in VS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.