Rechter: 'Nieuwe vredesbesprekingen Apple en Samsung'

Door: andreas-udo-de-haes | 16 augustus 2012 13:01

iPad

Rechter Lucy Koh waarschuwt Apple en Samsung dat het oordeel van de jury funest kan zijn voor beide partijen. De ceo's krijgen nog één kans voor een schikkingspoging.

Terwijl de slepende rechtszaak tussen Apple en Samsung na bijna drie weken op zijn eind loopt, dringt de rechter aan op een laatste vredespoging, door telefonische onderhandelingen tussen de top van beide concerns. Dat meldt Reuters.

Niet te laat voor vrede

"Het is tijd voor vrede", aldus rechter Lucy Koh, die de afgelopen weken Apple en Samsung en hun advocaten regelmatig hekelde om hun onvolwassen gekibbel. Binnen enkele dagen moet het vredesoverleg plaats vinden, voordat volgende week de negenkoppige jury gaat delibereren over de schuld van één of beide partijen.

Hun oordeel kan wel eens slecht nieuws zijn voor zowel Apple als Samsung, voorziet Koh: "Ik zie risico's voor beide partijen." In april dwong rechter Koh Apple en Samsung al tot onderhandelingen, maar die liepen op niets uit.

Samsung in pleitnood

Vandaag en morgen zijn de laatste dagen om te pleiten en getuigen te horen. Samsung heeft hier het nadeel dat ze al bijna door hun spreektijd van 25 uur heen zijn. Apple's advocaten hebben nog 7 uur, Samsung nog maar 2,5 uur. Op de agenda staat nog of Samsung patentmisbruik pleegt door het inzetten van FRAND-patenten. Naar deze praktijken doet de Europese Commissie sinds november 2011 antitrust-onderzoek.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Rechter: 'Nieuwe vredesbesprekingen Apple en Samsung'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.