Rechtermuisklik instellen op een Mac

Door: matthijs-van-den-broek | 06 november 2013 11:07

How To

In Mac OS X, het besturingssysteem van Apple voor de Mac, wordt een rechtermuisklik als een linkermuisklik verwerkt. Is dat onhandig voor je, dan kun je dit eenvoudig aanpassen met onderstaande How To.

Een Apple-muis heeft van oudsher maar één knop. Sommige versies van de Magic Mouse (Apple's prijzige variant van een "normale" muis) hadden nog wel een fysiek scrolwieltje.

Hang je een muis van een ander merk dan Apple aan een Mac of Macbook, dan is het handig om de instelling voor links- en rechtsklikken te wijzigen. Eén manier om dit te doen, is door tijdens het klikken de CTRL-toets ingedrukt te houden. Een linker- of rechterklik wordt dan als een rechtermuisklik verwerkt. Dat is misschien niet altijd even handig.

Een tweede optie is het permanent aanpassen van het klikgedrag, dit door het wijzigen van de muis-instelling. Ga hiervoor naar Systeemvoorkeuren en klik op "muis".

Vervolgens kun je de instellingen gaan aanpassen; de snelheid, de scrolrichting, de snelheid van dubbelklikken, je kunt het allemaal aanpassen in dit menu. Als je bij "Primaire muisknop" wisselt tussen Links en Rechts, dan merk je dat de klikfunctie direct wijzigt. Op deze manier kan je er dus voor zorgen dat de muis zich op de Mac precies zo gedraagt als jij wilt.

0 Reactie(s) op: Rechtermuisklik instellen op een Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.