Rechter laat internationale Galaxy S en SII buiten beschouwing

Door: andreas-udo-de-haes | 14 augustus 2012 13:31

Nieuws

De internationale versies van de Galaxy S, de SII en de Ace maken geen onderdeel meer uit van de Amerikaanse rechtszaak. Dat besloot de rechter na een verzoek van Samsung.

De bal in de veelbesproken rechtszaak tussen Apple en Samsung ligt momenteel bij het Koreaanse bedrijf, nu Apple klaar is met zijn pleidooi en getuigen. Samsung tracht de angel uit Apple's kloonclaim te halen door de patenten van Apple onderuit te halen.

Prior art

Samsung komt met allerhande zogenaamde prior art op de proppen, zoals de DiamondTouch de LaunchTile, meldt Bloomberg.

Volgens Samsung blijkt uit de DiamondTouch en andere pre-iPhone apparaten en concepten dat Apple helemaal niet de eerste was met pinch-to-zoom en de bounceback-feature bij het scrollen, en de formfactor van een smartphone of tablet met groot touchscreen.

Internationale Galaxy's geschrapt

Samsung diende daarnaast een verzoek in om de internationale versies van de Galaxy S, Galaxy SII en Galaxy Ace te schrappen uit de rechtszaak. Samsung levert immers alleen aangepaste versies aan de Amerikaanse mobiele operators en Apple heeft onvoldoende bewezen dat de internationale varianten ooit door Samsung of enig dochterbedrijf in de VS zijn verkocht. Rechter Koh gaat hierin mee, bericht The Verge. Er staan nu nog twintig Samsung-devices op de lijst die inbreuk zouden maken op Apple's patent- en ontwerprechten.

De komende dagen zal Samsung verder pogen Apple's claims te ondermijnen. Ook komen Samsung's eigen inbreukclaims aan bod. Apple schendt Samsungs patenten, die onder meer betrekking hebben op de UMTS-standaard, betoogt het concern. Maar Apple stelt dat Samsung machtsmisbruik pleegt door deze zogenaamde standaardessentiële patenten in stelling te brengen.

Demonstratie van DiamondTouch:

0 Reactie(s) op: Rechter laat internationale Galaxy S en SII buiten beschouwing

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.