Rechter houdt verkoopverbod Galaxy Tab in stand

Door: henk-jan-buist | 18 september 2012 10:24

Nieuws

Het tijdelijke verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 van Samsung wordt niet opgeheven. Samsung had daarom gevraagd nu de jury heeft besloten dat de Tab Apple's designpatent niet schendt.

Rechter Lucy Koh houdt het verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 in stand. Samsung wil dat het voorlopige verkoopverbod wordt opgeheven na de juryuitspraak van augustus. De jury stelt dat de tablet geen inbreuk maakt op het designpatent van Apple. Om deze reden stelde Koh in juli een verkoopverbod in.

Geen bevoegdheid

"De rechtbank is het eens met Samsung dat het voorlopige verkoopverbod was ingesteld op de aanname dat het D'889-patent waarschijnlijk werd geschonden. De jury heeft anders besloten", stelt Koh. "Om die reden zou de rechtbank het verbod ontbinden als het daar de bevoegdheid voor had."

Maar er dient een hoger beroep bij de Federal Circuit en die rechtbank heeft volgens Koh nu officieel zeggenschap over het verkoopverbod. Ook stelt de rechter dat het juryoordeel nog niet definitief is, want in december volgt de uitspraak van de rechtbank.

Zitting geschrapt

Apple is erop tegen dat het verbod wordt teruggedraaid. Een van de argumenten van de iPad-producent is dat het verwarrend is voor de markt als een opgeheven verkoopverbod later opnieuw wordt ingesteld. Later deze week zou er een hoorzitting plaatsvinden waarbij Apple en Samsung allebei hun argumenten konden aanvoeren. Koh bepaalt nu dat deze zitting niet nodig is.

Vanwege de moties die nog lopen, is het volgens Koh alsnog mogelijk dat er een permanent verkoopverbod wordt ingesteld op de Galaxy Tab 10.1. Daarom kan de rechtbank niet stellen dat het verbod zeker zou worden teruggedraaid als Koh wel de rechtsbevoegdheid had.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Rechter houdt verkoopverbod Galaxy Tab in stand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.