Rechter boos op slap excuus van Apple

Door: henk-jan-buist | 01 november 2012 14:58

Nieuws

Apple moet zijn 'excuusbrief' aanpassen en vermelden dat Samsung geen inbreuk pleegt op het ontwerp van de iPad. De Britse rechtbank is niet gecharmeerd van de poging die Apple vorige week ondernam.

De Britse rechtbank is niet blij met het halfslachtige excuus dat Apple vorige week op zijn website zette. In dat stukje was geen excuses te bespeuren. De iPad-fabrikant vermeldde daarin dat het bedrijf dan wel in Groot-Brittannië was veroordeeld, maar dat andere landen Apple in het gelijk stelden. Ook wees Apple er fijntjes op dat een Britse rechter Samsungs tablet 'niet cool' vindt.

Excuses onvindbaar

De rechtbank heeft Apple eerder veroordeeld tot het maken van een rectificatie in Britse kranten en op de Britse site. Daarin moet het bedrijf duidelijk stellen dat Samsung de gewraakte designpatenten van Apple niet schendt. In de vermeende excuses van vorige week is die zinsnede nergens terug te vinden.

De rechtbank begrijpt niet dat de verklaring die Apple op de site zette zo lang moet zijn. Daarnaast moeten de excuses sneller te vinden zijn. Nu staat de mea culpa te lezen op een losse pagina en de link ernaartoe is weggestopt in een lijst linkjes. De advertenties in een aantal Britse media met de excuses zijn ook nog niet verschenen. De melding op de site moet tot 14 december te zien zijn.

Wel kopie, geen inbreuk

Apple zegt dat het tenminste 14 dagen duurt om een correctie op de site te plaatsen, maar de rechtbank vindt dat ongeloofwaardig. Binnen 48 uur moet de tekst gecorrigeerd zijn met de mededeling dat Samsung geen patentinbreuk pleegt. Ook moet de tekst minimaal in puntgrootte 11 zijn te lezen.

De rechtszaak die Apple wereldwijd uitvecht met Samsung wegens het vermeende moedwillige kopiëren van de iPad loopt in Groot-Brittannië niet zo goed voor de iPad-producent. Die rechtbank aldaar besliste dat Apple wel mag blijven zeggen dat de Galaxy Tab een kopie is, maar niet dat Samsung daarmee het patent van Apple heeft geschonden.

0 Reactie(s) op: Rechter boos op slap excuus van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.