Rechter blokkeert Galaxy Tab 10.1 in Australië

Door: andreas-udo-de-haes | 13 oktober 2011 11:01

Nieuws

De rechtbank in Sydney verbiedt de introductie van Samsung's tablet op de Australische markt. De uitspraak bedreigt ook andere nieuwe Android-apparaten.

Apple heeft na Duitsland ook in Australië een klinkende overwinning behaald tegen aartsrivaal Samsung. De federale rechtbank in Sydney vonnist in het kort geding dat Samsung de Galaxy Tab 10.1 tablet niet mag verkopen totdat er een definitief oordeel komt in de bodemprocedure die ook loopt. Dat is op zijn vroegst ergens volgend jaar, meldt onder meer de Sydney Morning Herald.

Onderhandelingen mislukt

Volgens Apple maakt de Tab 10.1 inbreuk op twee patenten: een op het anticiperen en corrigeren van vingerbewegingen op een aanraakscherm, de ander op specifieke fabricagetechnieken van touchscreens.

Tijdens de zaak werd de afgelopen maanden koortsachtig onderhandeld tussen de twee partijen. Apple schrapte een inbreuk uit de aanklacht en Samsung beloofde aanpassingen aan het apparaat. Maar het mocht niet baten: de rechter verbiedt tot nader order de gewraakte Galaxy Tab 10.1.

Alle Android-devices in gevaar

Aangezien de patentinbreuken in kwestie waarschijnlijk ook kunnen opgaan voor andere Android apparaten, vormt het vonnis een potentieel gevaar voor alle nieuwe Android-smartphones en tablets op de Australische markt, denkt patentcriticus Florian Müller.

Concreet betekent het dat Samsung de Tab 10.1 helemaal niet meer op de Australische markt gaat zetten. Eerder gaf het Koreaanse bedrijf aan dat als het het aanstaande kerstseizoen zou missen, introductie daarna weinig zin meer heeft.

Apple en Samsung zijn in negen landen over en weer verwikkeld in rechtszaken. Samsung beantwoordt de rechtszaken van Apple met eigen patentzaken. Apple zou inbreuk maken op verschillende essentiële 3G-patenten van Samsung.

Meer weten over de patentstrijd tussen Apple en Samsung? Ga naar onze dossierpagina.

0 Reactie(s) op: Rechter blokkeert Galaxy Tab 10.1 in Australië

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.