Rechter: Apple moet bankroet Kodak met rust laten

Door: tonie-van-ringelestijn | 09 maart 2012 11:26

Mac

Apple mag van de rechter tijdelijk geen rechtszaak om patentschendingen voeren tegen de failliete fabrikant Kodak.

De Amerikaanse rechter die Kodak's faillissement behandelt heeft donderdag tijdens een hoorzitting Apple verboden om het fotobedrijf aan te klagen wegens patenten, meldt persbureau Reuters. Apple spande eerder een patentzaak aan voor de rechtbank in Rochester in de staat New York, waar Kodak is gevestigd. Maar Apple wil daar nu een juryzaak in Manhattan van maken. Het gaat om patenten over het previewen van digitale foto's op lcd-schermen.

Verkoop patentportfolio

De rechter steekt daar nu een stokje voor omdat Kodaks schuldeisers de dupe zouden kunnen worden. Voorkomen moet worden dat de Apple-zaak Kodaks plannen om zijn patentportfolio te verkopen verstoort, aldus de rechter. Kodak beschuldigt Apple ervan dat verkoopproces te vertragen. Het bedrijf moet, volgens de voorwaarden van een lening van 950 miljoen dollar, zijn patenten voor eind juni verkopen, anders valt definitief het doek voor de camerafabrikant.

Apple stelt echter dat het voeren van patentzaken nu eenmaal een belangrijk onderdeel van Kodaks bedrijfsstrategie is. In januari klaagde Kodak zelf nog Apple en HTC aan wegens inbreuk op negen van zijn patenten, onder meer over het automatisch overzetten van foto's naar online diensten.

0 Reactie(s) op: Rechter: Apple moet bankroet Kodak met rust laten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.