Rechten op Granny Smith-logo's van Beatles-uitgever Apple Corps in handen van Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 oktober 2012 20:35

Mac

Apple is sinds vandaag eigenaar van het Granny Smith-achtige logo's van Apple Corps, het bedrijf achter de Beatles. Apple Corps blijft het logo echter gebruiken, aangezien Apple het bedrijf hiervoor een licentie verstrekt.

De twee bedrijven voerden een lange juridische strijd over de rechten op de twee logo's in de vorm van een Granny Smith appel. Apple wist in 2007 een schikking te sluiten met Apple Corps, waarmee het bedrijf de rechten zeker stelde. Het bedrijf diende in maart 2011 twee aanvragen in om de logo's definitief in handen te krijgen. Deze twee aanvragen zijn vandaag goedgekeurd.

Twee logo's

Het gaat om twee logo's: één van een complete Granny Smith appel en één van een doorsnede de appel. Beide logo's zijn vanaf vandaag eigendom van Apple. Het is nooit officieel bekend gemaakt hoeveel Apple voor de rechten heeft betaald. Geruchten stellen echter dat dit bedrag rond de 500 miljoen dollar ligt.

De schikking die Apple met Apple Corps sloot stelt dat Apple Corps de logo's voorlopig mag blijven gebruiken. Apple Corps neemt hiervoor bij Apple een licentie af op de logo's.

0 Reactie(s) op: Rechten op Granny Smith-logo's van Beatles-uitgever Apple Corps in handen van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.