Recensie: Nocs NS400

Door: Elmar Rekers | 14 september 2012 14:00

iPad

De koptelefoon die Apple standaard bij de iPhone levert, biedt nou niet bepaald een hoogwaardige audioweergave. Gelukkig zijn er tal van fabrikanten die met alternatieven komen, waaronder deze uitstekende NS400 van het Zweedse Nocs.

De in-ear hoofdtelefoon van Nocs heeft een behuizing van titanium, wat de oordopjes van een stijlvol en duurzaam design voorziet. De NS400 is in het zwart, wit en rood verkrijgbaar, wat er samen met de zilverkleurige behuizing voor zorgt dat ze mooi bij uw iPhone 4 of 4S passen.

Naast de koptelefoon zelf worden er opvallend veel siliconen oorkussentjes meegeleverd. Van elke maat is een extra setje aanwezig voor het geval u een perfect passend dopje onderweg verliest. Ideaal dus.

Jammer is wel dat het kabeltje, hoewel gemaakt van kevlar, minder degelijk aanvoelt dan de rest van de headset. Het snoertje is zo dun en buigzaam dat er bij intensief gebruik best eens kabelbreuken kunnen optreden. Tijdens onze testsessie hadden wij hier overigens geen last van.

Isolerend

De NS400 is bijzonder prettig in gebruik. De in-ear koptelefoontjes zijn erg licht en doordat de oorkussentjes in verschillende maten worden meegeleverd, is de kans groot dat er een perfect setje voor u bij zit. Wij konden de headset in ieder geval zonder irritaties uren achtereen gebruiken. De siliconen dopjes houden trouwens aardig wat omgevingsgeluid buiten, maar wilt u echt in stilte van uw muziek genieten dan raden wij aan om de meegeleverde foam-dopjes te gebruiken.

De audioweergave van de NS400 is degelijk te noemen. Vooral tonen in het hoge- en middensegment zijn erg helder. Wat betreft de basweergave laat het setje, vooral op hoog volume, wat te wensen over. We adviseren u overigens om de koptelefoon eerst enkele tientallen uren te laten 'inspelen', omdat de geluidskwaliteit pas na een langere periode echt tot bloei komt.

Naast het luisteren van muziek op uw iPhone, is de NS400 ook prima te gebruiken als handsfree headset. In het snoer is namelijk een bedieningspaneel met drie knoppen en een microfoon gebouwd. Met de knoppen kunnen gesprekken worden aangenomen en kunt u zaken als de muziek en het volume bedienen. De geluidskwaliteit bij het voeren van telefoongesprekken is uitstekend. Beide partijen kunnen elkaar goed horen en u zal weinig last hebben van omgevingsruis.

iPhone, iPod en iPad

De NS400 is compatibel met alle iOS-apparaten en Mac-systemen. Android-gebruikers kunnen waarschijnlijk wel naar muziek luisteren met deze koptelefoon, maar het bedieningspaneel en de microfoon zullen niet of nauwelijks functioneren. Dit setje van Nocs is dus enkel aan te raden voor de Apple-gebruikers onder ons.

Door de behuizing van titanium krijgt de NS400 een stijlvol Apple-uiterlijk.

Voor het prijskaartje van 80 euro krijgt u, zoals we mogen verwachten, een prima koptelefoon. Maar boven de moordende concurrentie uitstijgen doet de NS400 niet. Ook hadden we voor een dergelijke prijs wel wat meer extra's verwacht. Zo ontbreekt een opbergdoosje voor de vele oorkussentjes en was ook een verlengsnoertje voor de korte kabel (73 cm) niet overbodig geweest.

Conclusie

Met de NS400 biedt Nocs een zeer degelijke in-ear koptelefoon, die vooral indruk maakt met zijn stijlvolle design en het gebruiksgemak als handsfree headset. Ook de geluidskwaliteit is prima te noemen, maar doet weinig bijzonders naast alternatieven binnen dit prijssegment. Jammer is dat de kabel wat aan de korte kant is en dat deze niet al te robuust aanvoelt. Toch is de NS400 zeker het overwegen waard als u voor een redelijk schappelijk prijsje nieuwe oordopjes zoekt voor uw iPhone of iPad.

Nocs NS400

Prijs € 79,95

Compatibiliteit iPhone 3GS t/m 4S, alle iPads, alle iPods

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooi Apple-achtig design

Stevige titanium behuizing

Uitstekende belkwaliteit

Minpunten

Lage tonen laten te wensen over

Kabel aan de korte kant

0 Reactie(s) op: Recensie: Nocs NS400

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.