Recensie: Logitech UE Air Speaker

Door: Jeroen Boer | 18 juli 2012 14:11

Review

AirPlay is Apples manier om eenvoudig vanuit iTunes of iOS-apparaten muziek af te spelen op een luidsprekersysteem. Logitechs UE Air Speaker ondersteunt Apples AirPlay en doet ook nog dienst als dock voor uw iPad, iPhone of iPod touch.

De letters UE in de productnaam staan voor Ultimate Ears, de hoofdtelefoonfabrikant die Logitech in 2008 overnam. Dat schept bij ons verwachtingen over de geluidskwaliteit. Air slaat uiteraard op Apples AirPlay-technologie waar de luidsprekerset op vertrouwt voor het draadloos afspelen van muziek vanaf uw iOS-apparaat, of pc of Mac met iTunes. De speaker is gemaakt van zwart glimmend kunststof in combinatie met zwart luidsprekerdoek. Het systeem oogt slank, maar met een breedte van zo'n 54 centimeter hebt u wel wat ruimte nodig om hem neer te zetten. Op de bovenkant vinden we drie metalen bedieningsknoppen terug. De middelste knop is de volumeregeling. De linkerknop is om het geluid te dempen, met de rechterknop zet u het systeem aan of uit.

Door onderaan in het midden op het typeplaatje te drukken, schuift een Apple-dockconnector uit die compatibel is met alle iPads en diverse iPhones (3G, 3GS, 4 en 4S) en iPods touch (tweede, derde en vierde generatie). Hierdoor kunt u de iOS-apparaten ook opladen en de UE Air Speaker gebruiken als direct luidsprekersysteem. Overigens wordt het snelladen van iPads niet ondersteund.

Gebruik

De Logitech UE Air Speaker gebruikt 802.11b/g of een ethernetpoort om te verbinden met uw netwerk. Het configureren van de draadloze aansluitmethode is eenvoudig als u een iOS-apparaat hebt. U zet uw iPhone, iPod touch of iPad in de dock waarna u de Logitech UE Air app installeert. Hebt u geen iOS-apparaat, dan kunt u het systeem via een pc of notebook met wifi configureren door direct te verbinden met een draadloos netwerk dat de luidspreker zelf opzet. U kunt dan via een webinterface de gegevens van uw draadloze netwerk opgeven. U kunt de UE Air speaker overigens ook bedraad aansluiten op uw netwerk via de ethernetpoort. De geluidskwaliteit van de UE Air Speaker is niet slecht, maar klinkt een beetje iel. Ook is de laagweergave wat soft. De luidspreker zelf bevat geen knoppen om de laag- en hoogweergave anders in te stellen. Dat kan wel via de iOS-app, waarna het geluid met iets meer bas prettiger klonk. De stereoscheiding is, zeker gezien de breedte van 54 centimeter, teleurstellend.

Conclusie

Als Apple AirPlay-luidspreker doet de Logitech UE Air Speaker zijn werk prima. Het instellen met de bijbehorende app is eenvoudig. Handig is dat u uw iPad, iPhone of iPod touch kunt opladen met het luidsprekersysteem. De geluidskwaliteit is niet slecht, maar valt gezien het formaat en de prijs wel wat tegen. Zeker als we weten dat Logitech voor het eerst het merk Ultimate Ears koppelt aan een luidsprekersysteem. De adviesprijs van 349 euro vinden we dan ook wat aan de hoge kant.

Logitech UE Air Speaker

Prijs € 349,-

iOS-apparaten iPhone (3G/3GS/4/4S), iPad (alle), iPod touch (tweede, derde en vierde generatie)

Oordeel 7/10

Pluspunten

Handige configuratie

Opladen iOS-apparaat

Minpunten

Geluidskwaliteit niet top

0 Reactie(s) op: Recensie: Logitech UE Air Speaker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.