Zo kun je de Reader functie aanpassen in OS X El Capitan

Door: chwhynny-overbeeke | 23 november 2015 11:11

How To

Het kan voorkomen dat een website er niet goed uitziet in je browser. Dan is het een goed idee om de Reader functie te gebruiken. Wat is het en hoe kun je het aanpassen?

Soms kom je een website tegen die een veel te klein lettertype heeft of een heleboel kleurtjes die je afleiden tijdens het lezen. In sommige gevallen kun je de website verlaten en een vergelijkbare, beter leesbare site over hetzelfde onderwerp gebruiken, maar soms is het echt nodig om de slecht leesbare website te raadplegen. Lees ook: 9 handige OS X El Capitan functies die je nog niet kent.

Gelukkig heeft Safari in OS X al een tijdlang een Reader functie, waarmee alleen de tekst en afbeeldingen van een webpagina worden weergegeven zodat deze beter leesbaar is. Sinds OS X El Capitan is het mogelijk om het lettertype en de kleur van de Reader functie naar wens aan te passen.

Open op je Mac een webpagina in Safari. Activeer de Reader functie door op het icoon met de vier horizontale streepjes te klikken.

Zo activeer je de Reader functie.

Vervolgens verschijnt er een icoontje met Aa in de adresbalk. Als je hierop klikt, kun je uit vier kleuren voor de achtergrond kiezen. Je kunt kiezen tussen wit, crème, grijs en zwart. De kleuren zijn bedoeld om je ogen meer rust te geven, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en het omgevingslicht.

Onder de kleuren staat een lijst met lettertypes waaruit je kunt kiezen, en boven de kleuren kun je het tekstformaat aanpassen met de grote A rechts en de kleinere A links.

Als je de Reader functie weer wilt verlaten, hoef je alleen maar opnieuw op het icoon met de vier streepjes in de adresbalk te klikken. Je komt dan weer op de gewone versie van de webpagina terecht.

0 Reactie(s) op: Zo kun je de Reader functie aanpassen in OS X El Capitan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.