Read it later

Door: Robbin Ooijevaar | 11 augustus 2011 13:55

How To

De boekenleggerfunctie van uw webbrowser werkt meestal slechts met één type webbrowser en één computer. Read it later is een slimme website-boekenlegger die werkt in alle webbrowsers en zelfs op smartphones. Zo kunt u interessante artikelen teruglezen of toevoegen, waar u ook bent: thuis, op uw werk of onderweg.

1. Gratis aanmelden

Het grootste verschil tussen Read it later en Favorieten (Internet Explorer) of Bladwijzers (Firefox en andere webbrowsers) ligt bij de basis. De boekenleggerfunctie van uw browser bewaart pagina's in beginsel op uw pc. Bij Read it later wordt de inhoud van een website online opgeslagen. Met een webbrowseruitbreiding kunt u eenvoudig aangeven dat u de tekst op een website later wilt lezen. Teruglezen kan met elke webbrowser en via een app op uw iPhone of andere smartphone. We bespreken in deze snelstart de stappen voor Firefox 4 in combinatie met een iPhone 4. Surf naar Read it later, klik op Sign up en maak een gratis account aan met een gebruikersnaam en wachtwoord. De Read it later-uitbreiding voor Firefox vindt u op Firefox Addons.

Read it later is een bladwijzerdienst waarbij de inhoud van een website centraal staat.

2. Uitbreiding gebruiken

De grote Read it later-knop vindt u rechtsboven in beeld naast het bekende kruisje waarmee u het Firefox-venster afsluit (B in het screenshot). Hiermee krijgt u een overzicht van alle pagina's die u ooit hebt toegevoegd aan Read it later. Klik op het icoontje van het tandwiel, kies Login en meld u aan met uw Read it later-gebruikersnaam/wachtwoord. Als u op een website bent die u later wilt teruglezen, klikt u rechts van het Bladwijzer-sterretje op het Read it later-vinkje (A in het screenshot). De pagina wordt direct bewaard in het Read it later-systeem. Alle Read it later-ezelsoren vindt u ook terug op Read it later. De informatie wordt met uw wachtwoord afgeschermd. Het is dus niet per se nodig om de webbrowser-uitbreiding te gebruiken als u iets wilt teruglezen.

Als u op een website bent die u later wilt teruglezen, klikt u op het Read it later-vinkje

3. Gebruik onderweg

Als u een webbrowser gebruikt waarvoor geen uitbreiding beschikbaar is, kunt u Read it later beheren via een bookmarklet. Dit is een soort speciale Favoriet/Bladwijzer waarmee u Read it later kunt gebruiken. Meer informatie over de installatie van de bookmarklet vindt u op de homepage van Read it later, via All browsers / Bookmarklets.

Voor smartphones heeft Read it later een speciale app. Hiermee kunt u informatie ook onderweg teruglezen, wat erg handig is voor de dode uurtjes. De app voor de iPhone vindt u in de App Store door er te zoeken op Read it later. De gratis versie is minder functioneel dan Read it later Pro (€ 2,39), maar wel de moeite waard om de smaak te pakken te krijgen. Read it later is een verademing voor iedereen die regelmatig informatie zoekt, hem vindt en op een later tijdstip wil gebruiken of lezen.

Read it later werkt ook op de iPhone, op Android-toestellen en op andere smartphones.

0 Reactie(s) op: Read it later

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.