Rabobank: ‘30 procent kans dat Apple TomTom koopt’

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 december 2012 12:55

iPad

Rabobank schat de kans dat Apple de navigatiespecialist TomTom overneemt op dertig procent. De grote problemen met Apple’s eigen kaartenapp zijn volgens de bank voor Apple aanleiding een overname van TomTom te overwegen.

De Nederlandse bank ziet verschillende redenen waarom Apple TomTom zou overnemen. Zo beschikt TomTom over de tool Mapshare, waarmee de feedback van gebruikers snel in de kaarten kan worden verwerkt. Apple zou zelf niet over de mensen of de technologie beschikken om alle feedback die het bedrijf binnenkrijgt te verwerken.

HD Traffic, Nuttige Plaatsen en IQ-routes

TomTom beschikt daarnaast over HD Traffic, waarmee het bedrijf informatie levert over files op basis van real-time verkeersinformatie en dagelijkse kaartenupdates. Apple zou HD Traffic kunnen gebruiken om zijn kaartenapp een onderscheidend vermogen te geven ten opzichte van concurrerende kaartenapps. Ook stelt de Rabobank dat Apple de database met nuttige plaatsen en IQ-routes van TomTom zou kunnen aanbieden via de Kaarten-app.

De overname van TomTom is daarnaast voor Apple interessant aangezien het Nederlandse navigatiebedrijf veel connecties heeft bij autoproducenten. De overname zou Apple dan ook toegang kunnen geven tot een compleet nieuwe markt. Ook voor TomTom zou de overname niet nadelig zijn, aangezien het bedrijf het geld dat beschikbaar komt met een overname volgens de Rabobank goed kan gebruiken.

0 Reactie(s) op: Rabobank: ‘30 procent kans dat Apple TomTom koopt’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.