Proview verbiedt ook nieuwe iPad in China

Door: rene-schoemaker | 08 maart 2012 14:27

Nieuws

Winkelketens in China mogen de nieuwe iPad niet verkopen. Proview, dat claimt recht te hebben op de naam iPad, heeft direct na de lancering van Apple's nieuwe tablet een waarschuwingsbrief gestuurd.

Nauwelijks was de nieuwe iPad woensdag door Apple gepresenteerd, of er ging een brief uit van Proview naar de Chinese retailers die de iPad al verkopen of willen verkopen. In de brief staat dat de winkeliers “onmiddellijk moeten stoppen" met de verkoop van iPads. Ook het importeren of het in voorraad houden van Apple's tablet mag niet, zegt Proview.

De brief vertroebelt opnieuw de situatie rondom de claim van Proview, omdat het nu weer de zaken in eigen hand lijkt te nemen. Eerder deze week kwam juist naar buiten dat de schuldeisers van het bedrijf het merk iPad in eigendom hadden genomen om zo hun rechten te beschermen. Die crediteuren lijken eerder geneigd te zijn een deal te sluiten met Apple om zo nog wat van hun uitstaande schuld terug te krijgen. Het Chinese bedrijf lijkt met zijn nieuwste actie juist weer de confrontatie op te zoeken.

Bewuste overtreding van merkenrecht

Proview noemt de nieuwe iPad in zijn brief aan de winkelketens, distributeurs en webshops overigens de iPad 3. Verkoop, vervoer en opslag ervan wordt gezien als een bewuste overtreding van het merkenrecht, waarschuwt Proview.

“En we zullen, zonder verdere waarschuwing, de meest zware middelen als mogelijk nemen om de overtreders daar verantwoordelijk voor te maken, administratief, civiel en of strafrechterlijk. U bent hierbij gewaarschuwd!", zo eindigt de brief.

Kluwen aan rechtszaken

Proview, dat op het randje van faillissement staat, en Apple hebben diverse rechtszaken lopen in China. Een eerdere rechtszaak is gewonnen door Proview, waarna het bedrijf via Justitie winkels in diverse steden binnenviel en iPads in beslag nam.

Ook heeft het aan de douane een in- en uitvoerverbod van iPads gevraagd, maar dat bleek in de uitvoering te complex. Nog deze maand wordt een uitspraak verwacht in het een hoger beroep dat Apple tegen de eerdere beslissing van de rechtbank heeft aangespannen. Ook is er nog de mogelijkheid tot een onderlinge overeenkomst buiten de rechtszaal om.

0 Reactie(s) op: Proview verbiedt ook nieuwe iPad in China

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.