Proview eist 29 miljoen euro van Apple voor merknaam 'iPad'

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 februari 2012 10:17

Nieuws

Apple en het Taiwanese Proview zijn sinds vorig jaar in een juridische strijd verwikkeld. In een hoger beroep in de rechtszaak eist Proview 240 miljoen Yuan, omgerekend zo'n 29 miljoen euro, van Apple voor het gebruik van de merknaam 'iPad'.

Proview Electronics verkocht in 2006 de merknaam iPad aan Apple. Het Taiwanese bedrijf claimt echter nu dat de Chinese rechten op de merknaam geen onderdeel waren van de deal.

Proview Technology

Dit aangezien de rechten voor de Chinese markt in handen zouden zijn van Proview Technology. Het bedrijf besloot daarom Apple aan te klagen. Als reactie op de rechtszaak van Proview besloot Apple Proview eveneens aan te klagen. De rechter bleek echter van mening dat Proview in het gelijk stond.

Apple besloot in hoger beroep te gaan. De Global Times schrijft dat Xie Xianghu, de advocaat van Proview, de rechter heeft gevraagd Apple een boete op te leggen van ongeveer 29 miljoen euro.

Boete

De advocaat voegt hier overigens aan toe dat het Proview niet om de boete gaat. Het Taiwanese bedrijf zou vooral willen dat Apple zijn excuses aanbiedt en een verbod op zowel de verkoop als de marketing van de iPad in China.

0 Reactie(s) op: Proview eist 29 miljoen euro van Apple voor merknaam 'iPad'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.