Prototype van de originele Macintosh te koop op eBay

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 april 2012 19:42

Nieuws

Een prototype van de Macintosh 128k, de originele personal computer van Macintosh, wordt aangeboden op eBay. Goedkoop is het apparaat helaas niet. De verkoper vraagt minstens 99.995 dollar voor het apparaat.

Op dit moment heeft nog niemand een bod uitgebracht op het apparaat. Naast de 99.995 dollar die de verkoper voor het apparaat wil hebben, zijn ook de verzend- en verzekeringskosten van maar liefst 1.500 dollar voor de rekening van de koper. Het apparaat staat momenteel in Maple Ridge, Canada en kan wereldwijd worden verscheept.

Twiggy floppy disk drive

De Macintosh 128k beschikt over een speciaal ontwikkelde versie van de 5.25 inch Twiggy floppy disk drive. De verkoper geeft aan niet over de Macintosh-software op een Twiggy-schijf te beschikken, waardoor het apparaat niet opgestart kan worden. Desondanks stelt de verkoper dat het apparaat naar behoren werkt.

Het apparaat wordt verkocht inclusief een werkend prototype van een Macintosh keyboard, dat is voorzien van een uitschuifbare houder om notities op te kunnen maken. Ook de muis, het toetsenbord en de stroomkabel die oorspronkelijk bij de machine zaten zijn onderdeel van de verkoop.

'wozniac'

De verkoper heeft opvallend genoeg de gebruikersnaam 'wozniac', wat verdacht veel lijkt op de achternaam van de Apple-oprichter Steve Wozniak. In de advertentie vermeldt de verkoper expliciet dat hij iemand anders is dan Steve Wozniak en hem niet probeert te imiteren. De verkoper heeft eerder ongeveer dertig andere producten verkocht.

Heb je geen interesse in de Macintosh 128k, maar wil je toch graag een oude Mac op de koop tikken? De verkoper geeft aan naast de Macintosh 128k ook een Apple Lisa 1-computer in bezit te hebben, die voor de juiste prijs de deur uit gaat. De serienummers van de Apple Lisa 1 zouden overeenkomen en de verkoper stelt de originele verpakking nog in zijn bezit te hebben.

0 Reactie(s) op: Prototype van de originele Macintosh te koop op eBay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.