5 productiviteits-apps voor je Mac

Door: Richard Veenstra | 24 juli 2017 14:23

How To

Even Facebook checken, een kattenfilmpje op YouTube bekijken, een gek Snapchat-berichtje naar je vrienden sturen. Het is om gek van te worden, je productieve dag wordt met al die afleiding opeens een stuk minder productief. Met deze vijf tips kun je productiever werken.

Tip 01 Time Out

Het is slim om af en toe even een break te nemen. Je zorgt ervoor dat je je spieren even ontspant en dat je je ogen even rust geeft. En dat maakt je weer productief en zorgt dat je gefocust aan het werk gaat. Het beste is om elke vijftien tot twintig minuten een korte pauze van een paar seconden te nemen, je ogen even ergens anders op te richten en wat kleine rek- en strekoefeningen te doen.

Met Time Out op je Mac heb je een gratis programma die die automatisch voor je regelt. Elke 15 minuten krijg je de melding om even een korte pauze van 15 seconden nemen. Na elke 52 minuten moet je 17 minuten pauze houden. Dit lijkt lang, maar onderzoek heeft uitgewezen dat dit optimaal is voor je focus. Je kunt de lengte en tijd van de breaks zelf aanpassen overigens.

www.dejal.com/timeout

Zorg voor voldoende rust tijdens het werken.

Tip 02 Focus

Focus is een app voor macOS waarmee je bepaalde websites kunt blokkeren. Als je merkt dat je tijdens je werkdag steeds weer op Facebook, Instagram of YouTube kijkt, dan kun je deze websites toevoegen aan een blacklist.

Geef een tijd aan en tijdens deze periode kun je deze pagina's niet bezoeken. Je kunt deze beslissing nog wel negeren, maar dan moet je actief het programma openen en dit aangeven. Wil je dat dit ook niet kan, dan heeft Focus een hardcore modus. Nu is het tijdens de ingestelde periode echt niet mogelijk om één van de sites te bezoeken.

www.heyfocus.com

Kies wanneer je wilt focussen.

Tip 03 Noisli

Heb je last van je collega´s of wordt je afgeleid door geluiden van buiten, dan kun je natuurlijk een muziekje aandoen. Niet iedereen wordt hiervan echter productiever. De website Noisli kan je helpen.

Je ziet allerlei verschillende icoontjes van bijvoorbeeld blaadjes, regen, water en vuur. Zodra je op één van de plaatjes klikt, wordt er een geluid afgespeeld. Met de volumeschuiven bepaal je het individuele volume van een geluid. Zo mix je je eigen soundtrack van bijvoorbeeld een brandend kampvuur, een passerende trein en een gezellig café.

www.noisli.com

Stel zelf je mix samen van geluiden.

Tip 04 Isolator

De app is al een paar jaar oud en is de laatste jaren niet meer echte geüpdatet, maar onder macOS Sierra werkt het programma nog prima. Nadat je het naar je programmamap hebt gekopieerd en het hebt geopend, zie je een klein vierkantje in je menubalk.

Klik erop en kies voor Turn Isolator On. Je hele scherm wordt zwart op je actieve venster na. Het programma is heel basic, maar zorgt er wel voor dat je minder afgeleid wordt.

www.willmore.eu/software/isolator/

Isolator vaagt alle andere programma´s weg.

Tip 05 Freedom

Leuk dat je websites kunt blokkeren op één machine, maar wat als je naast een Mac ook nog een iPhone of een tweede Mac hebt? Met Freedom is dit probleem opgelost. Je kunt de dienst op al je machines installeren.

Het grote voordeel is dat Freedom een zogenoemde Locked Mode heeft, waarbij het onmogelijk is om de applicatie tussentijds te stoppen. Je moet wachten tot je Freedom-sessie voorbij is voordat je wijzigingen aan kunt brengen. Een abonnement heb je al vanaf 29 dollar per jaar. Vaak zijn er echter aanbiedingen zodat je de dienst nog goedkoper kunt bemachtigen.

www.freedom.to

0 Reactie(s) op: 5 productiviteits-apps voor je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.