Productie van iTV-onderdelen start in eerste kwartaal van 2012

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 december 2011 16:48

Nieuws

De leveranciersketen van Apple start in het eerste kwartaal van 2012 met het voorbereiden van onderdelen voor de iTV. De lancering van de televisiesets staat voor het tweede of derde kwartaal van 2012 op de planning.

Dit schrijft Digitimes op basis van anonieme bronnen. De iTV is in tegenstelling tot de Apple TV geen settopbox, maar een volledige televisieset. Samsung Electronics zou in november 2011 al zijn begonnen met de productie van chips voor de iTV. Sharp is volgens de bronnen de producent van de schermen van de televisiesets.

De anonieme bronnen stellen dat Apple in eerste instantie een 32 en 37 inch versie van de iTV gaat lanceren. Het is mogelijk dat hier op een later moment andere modellen aan worden toegevoegd. De bronnen verwachten dat Apple naast de iTV zich ook blijft richten op de ontwikkeling van de Apple TV. De bronnen verwijzen hierbij naar de prijs van de Apple TV, die onlangs door Apple op Amazon met 9 procent werd verlaagd, wat zou duiden op de komst van een nieuw model Apple TV.

De geruchtenstroom rondom de iTV of HDTV van Apple is flink op gang gekomen nadat Steve Jobs in de geautoriseerde biografie van Walter Isaacson toegaf dat Apple werkt aan een HDTV. Het apparaat wordt volgens eerdere geruchten in verschillende modellen in 2012 of 2013 gelanceerd. Apple zou inmiddels in gesprek zijn met mediabedrijven over de levering van content voor de HDTV's.

0 Reactie(s) op: Productie van iTV-onderdelen start in eerste kwartaal van 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.