Probeer OS X El Capitan uit op je Mac

Door: karen-haslam | 30 juni 2015 10:48

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Net als vorig jaar met Yosemite laat Apple mensen die geen ontwikkelaar zijn OS X El Capitan op hun Mac uitproberen voorafgaand aan de publieke release van komende herfst. Hier leggen we uit hoe je mee kunt doen.

Apple kondigde op WWDC 2015 aan dat het publiek de aankomende nieuwe versie van het Mac besturingssysteem - OS X El Capitan - zal mogen uitproberen als onderdeel van haar nieuwe, gratis betaprogramma. Je kunt je als volgt inschrijven voor Apple's OS X Beta Seed Program. Lees ook: Nieuwe versie Apple's OS X heet El Capitan.

Het programma laat je bètaversies van OS X 10.11 downloaden en draaien. Er zullen meerdere versies verschijnen terwijl Apple bezig is om de bugs en foutjes eruit te halen. Mensen die zich inschrijven voor het OS X Beta Seed Program kunnen de software downloaden en Apple feedback geven om het bedrijf te helpen de software te perfectioneren voordat het in de herfst voor het publiek gelanceerd wordt.

Je kunt je nu al voor het programma inschrijven - ga daarvoor naar Apple's website. Mensen die zich voor de bèta hebben ingeschreven, krijgen een e-mail wanneer de El Capitan-bèta gedownload kan worden. Vorig jaar ontving men rond 24 juli een dergelijke e-mail van Apple.

In 2014 bevatte de e-mail een code waarmee je bèta gedownload kon worden.

Het programma van vorig jaar was de eerste keer dat Apple ooit een Beta Seed Program geopend heeft. Het bedrijf heeft wel in 2000 een Public Beta van OS X uitgebracht, maar hiervoor moest wel 30 dollar worden neergeteld.

Geregistreerde Apple-ontwikkelaars kunnen ook pre-releases van de meeste andere Apple-software downloaden, maar het kost 99 dollar per jaar om je als ontwikkelaar te registreren.

De risico's van Apple's OS X Beta Seed Program

Het is het vermelden waard dat deelname aan Apple's OS X Beta Seed Program geen luchtige onderneming is, dus je moet er, voordat je de re-release downloadt en installeert, goed over nadenken of het echt iets voor jou is. Het is tenslotte pre-release software die bugs en problemen zal hebben, waardoor er dingen flink mis zouden kunnen gaan met je Mac. En Apple is niet verplicht om enige ondersteuning te bieden voor pre-release software.

Als je slechts één Mac hebt is het misschien beter om de pre-release software niet te installeren. Apple raadt aan om de pre-release software op een toegewijde Mac te draaien, niet op een apparaat dat je voor je werk of productiedoeleinden gebruikt.

Bovendien moet je over de privacy nadenken. Als je ermee akkoord gaat om de OS X-bètasoftware te testen, geef je Apple in wezen toestemming om diagnostische, technische en gebruiksdata van je te verzamelen, tenzij je je daarvoor afmeldt.

Vorig jaar had de eerste bètaversie van OS X 10.10 Yosemite een aantal bekende problemen, waaronder problemen met Safari wanneer je probeerde om Netflix content te benaderen en problemen met iPhoto, Photo Stream, iCloud Photo Sharing, iCloud en AirDrop, dus pas op.

Als je nog steeds geïnteresseerd bent in deelname aan het OS X Beta Seed Program, kun je het volgende doen.

Zo kun je je aanmelden voor het OS X El Capitan Beta Seed Program

Allereerst zul je naar de OS X Beta Seed Program-website moeten gaan. Hier kun je meer ontdekken over het programma door op Learn More of FAQ te klikken.

Je moet 18 jaar of ouder zijn en een geldige Apple ID hebben om mee te kunnen doen, en je moet akkoord gaan met de Confidentiality Agreement, wat betekent dat ermee instemt dat je geen informatie over of screenshots van de update zult delen.

Als je op de OS X Beta Seed Program-website op Join Now en vervolgens op Get Started klikt, word je naar de Sign In-pagina geleid. Als je nog geen Apple ID hebt, kun je er eentje aanmaken door op Create one now in het grijze vak aan de linkerkant te klikken. Als je wel een Apple ID hebt, kun je verder gaan en inloggen met het wachtwoord dat je normaal gesproken voor iTunes en andere Apple-diensten gebruikt.

Vervolgens wordt je naar de OS X Beta Seed and Confidentiality Agreement geleid. Je moet de overeenkomst lezen (je kunt hem als je dat liever wilt als PDF bekijken door op de link onder de scrolllink te klikken) en op Accept klikken, tenzij je het niet eens bent met de voorwaarden in de overeenkomst. In dat geval moet je het registratieproces onderbreken.

0 Reactie(s) op: Probeer OS X El Capitan uit op je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.