PrintCentral

Door: Dirk Schoofs | 20 juli 2011 15:49

Review

Er verschijnen steeds meer oplossingen om af te drukken vanaf de iPad, iPhone of Android-toestel. PrintCentral is een buitenbeentje, omdat deze app dienst doet als mobiele opslagschijf om zowel de printers op kantoor als thuis aan te sturen. Bovendien kunt u er 3G-documenten, webpagina's, foto's, kalenders en contactkaarten op afstand via wifi mee afdrukken.

PrintCentral werkt met nagenoeg alle wifi-printers samen, zodat er geen lokale computer meer aan te pas komt. Ook iedere gewone printer die met een pc of Mac is verbonden, gehoorzaamt braaf aan deze app, op voorwaarde dat de WePrint Server op de computer actief is.

WePrint herkent zelf de printers waarmee de computer verbinding heeft.

WePrint Server

PrintCentral communiceert via de WePrint-server met de computer op afstand die op zijn beurt via usb, bluetooth of netwerk verbonden is met de printer. Deze serversoftware haalt u gratis bij de producent van PrintCentral in een pc- of Mac-versie.

In het programma stelt u vooraf in welke printers de app mag aanspreken, bovendien kiest u een map waarmee PrintCentral rechtstreeks bestanden kan uitwisselen. Dankzij WePrint Server gebruikt u immers het oorspronkelijk stuurprogramma van de printer in plaats van een generieke driver. Standaard staat de functie om af te drukken over 3G niet aan. Om die optie toch te gebruiken klikt u op Settings en vinkt u de functie Remote printing via an Email/WebDAV server aan. Onderaan selecteer u de soort server: Gmail, IMAP, POP, iDisk of WebDAV. Op die manier kunt u via bijvoorbeeld via uw Gmail-account of via een POP-server een langeafstandsverbinding over 3G maken.

Onder Files laadt u de bestanden die u wenst af te drukken.

Omweggetjes

Onderaan in de app staan de diverse knoppen waarmee u bestanden, mail, kalendergegevens, webpagina's, contactfiches, afbeeldingen en alles wat u naar het klembord hebt gekopieerd richting printer stuurt. Het is echter niet mogelijk om rechtstreeks in uw vertrouwde browser of mailclient een printopdracht te geven. Daarvoor hebben de makers hun eigen surf- en mailprogramma in PrintCentral geïntegreerd. Ook om bestanden af te drukken die u via een programma zoals Pages of Numbers op uw mobieltje maakt, moet u een omweggetje volgen. U verzendt deze bestanden eerst via e-mail om ze dan via de Email-knop afdrukklaar te maken. De knop Images opent dan weer de fotoalbums die u op uw iPhone, iPad of Android hebt opgeslagen.

Interessant is ook de functie Places vanwaar u connectie maakt met de gedeelde map op uw computer of met opslagdiensten zoals Dropbox, Google Docs, Box.net en iDisk. Bovendien ondersteunt Places zelfs FTP en WebDAV, zodat u externe bestanden via die protocollen kunt binnenhalen en afdrukken. PrintCentral is naar app-normen niet goedkoop, maar de veelzijdige functionaliteit verantwoordt de prijs.

PrintCentral haalt moeiteloos bestanden van externe opslagdiensten.

PrintCentral

Prijs € 6,99

Taal Engels

Download 6,4 MB

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS; iOS 3.0 en hoger; Android 2.1 en hoger

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Spreekt de originele printerdriver aan

Ondersteunt bestandsdeling

Herkent ook netwerkprinters

Minpunten

Ietwat zoeken om bestanden te importeren

E-mail en webpagina's printen lukt alleen via de geïntegreerde browser

0 Reactie(s) op: PrintCentral

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.