Prentenboek iPad-app: De Verjaardag

Door: jeroen-jonker-roelants | 22 juni 2010 21:29

Nieuws

Als me iets duidelijk is na 3 maanden spelen met de iPad, is het wel dat het apparaat een magische aantrekkingskracht heeft op kinderen. Dat moeten Sylvia van Ommen en Maurice van de Bij ook hebben gedacht toen zij hun prentenboek 'De Verjaardag' binnen no-time geschikt maakten voor iPhone en iPad.

Uitgevers zijn over het algemeen niet de meest snelle 'schakelaars'. Bij boekenuitgevers geldt dat nog 'ns in overtreffende mate. Dat het Britse WingedChariot dus binnen 3 maanden na de lancering van de iPad met een aantal iPad-apps komt, is op zich al nieuwswaardig.

'De Verjaardag' is een kinderboek van de Nederlanders Sylvia van Ommen en Maurice van de Bij. De app is leuk in z'n eenvoud: een handjevol interactieve elementen en een stem die de tekstwolkjes voorleest. Ouders die hun oogappeltjes een extra uitdaging willen meegeven, kiezen natuurlijk voor de Engelse of Japanse versie. De zin van het interactieve stickervel ontgaat me enigzins, maar een driejarige hou je er vast een kwartiertje zoet mee.

Bekijk het zelf in de video hieronder. Deze app vraagt wat mij betreft om meer moois van WingedChariot. En haar concurrenten.

Te koop in de App Store (€ 2,39)

0 Reactie(s) op: Prentenboek iPad-app: De Verjaardag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.