Pod2g lanceert untethered jailbreak voor iOS 5.0.1

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 december 2011 12:42

Nieuws

Pod2g heeft een untethered jailbreak voor iOS 5.0.1 beschikbaar gesteld. De jailbreak is geschikt voor apparaten die niet over de A5-processor beschikken. Alleen de iPad 2 en iPhone 4S kunnen nog niet worden voorzien van een untethered jailbreak.

Het vrijgegeven van de untethered jailbreak komt kort nadat pod2g bekend maakte zijn exploits te delen met het Chronic Dev Team en iPhone Dev Team. De hacker wilde hiermee het ontwikkelen van de jailbreak versnellen. Het iPhone Dev Team heeft de exploits verwerkt in redsn0w 0.9.10 en PwnageTool. Het Chronic Dev Team heeft de exploits verwerkt in een pakket dat via Cydia beschikbaar is.

De untethered jailbreak is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM + CDMA), iPad 1G, iPod touch 3G en iPod touch 4G. Om gebruik te maken van de update moet het apparaat draaien op iOS 5.0.1. Het iPhone Dev Team waarschuwt in een blogpost dat gebruikers die een unlock hebben uitgevoerd via ultrasn0w of gevey iOS 5.0.1 alleen moeten installeren via een custom IPSW. Nadat iOS 5.0.1 geïnstalleerd is kan het apparaat worden voorzien van een untethered jailbreak met behulp van redsn0w 0.9.10.

Ook gebruikers die hun apparaat op iOS 5.0.1 hebben voorzien van een tethered jailbreak kunnen eenvoudig overstappen. Het iPhone Dev Team beschrijft hiervoor twee mogelijkheden. Zo is het mogelijk met redsn0w 0.9.10 de untethered jailbreak om te zetten in een tethered jailbreak. Het is hierbij van belang de optie 'Install Cydia' uit te vinken. Ook kan worden gekozen voor het Corona 5.0.1 Untether-pakket, dat door het Chronic Dev Team via Cydia beschikbaar is gesteld. Ook Corona 5.0.1 Untether tovert de tethered jailbreak om in een untethered jailbreak.

0 Reactie(s) op: Pod2g lanceert untethered jailbreak voor iOS 5.0.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.