Pixar vernoemt hoofdkantoor naar Steve Jobs

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 november 2012 12:38

Nieuws

Het hoofdkantoor van de animatiestudio Pixar is omgedoopt tot 'The Steve Jobs Building'. Pixar brengt hiermee een eerbetoon aan de overleden Apple-CEO Steve Jobs, die sinds de jaren tachtig bij Pixar betrokken was.

Dit schrijft The Pixar Times op basis van een Tweet van Pixar-medewerker Junn Lee. Lee verspreidde een foto waarop de nieuwe naam 'The Steve Jobs Building' te zien is op het bord boven de ingang van het Pixar-hoofdkantoor. Het bedrijf brengt hiermee een eerbetoon uit aan zijn voormalig eigenaar.

Investeringen

Jobs kocht in de jaren tachtig voor het eerst aandelen in Pixar nadat hij werd ontslagen bij zijn eigen bedrijf Apple. De Apple-CEO investeerde in eerste instantie 5 miljoen dollar in het bedrijf. Jobs zou deze investering in de jaren die hierop volgde steeds verder vergroten, tot hij de animatiestudio uiteindelijk in zijn geheel kocht.

Na Pixar te hebben aangeschaft trad Jobs toe tot de raad van bestuur van het bedrijf. Ook is hij enige tijd CEO van Pixar geweest. Hier kwam in 2006 een einde aan, toen Jobs de animatiestudio aan Disney verkocht voor 7,4 miljard dollar, zo'n 5,8 miljard euro. Jobs trad na deze overname toe tot de raad van bestuur van Disney.

0 Reactie(s) op: Pixar vernoemt hoofdkantoor naar Steve Jobs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.