PhotoSync voor iPhone

Door: Robbin Ooijevaar | 08 september 2011 15:37

How To

Waarom zou u een kabel gebruiken als het synchroniseren van foto's en filmpjes ook draadloos kan? Dankzij PhotoSync zet u deze media eenvoudig over via wifi. Het kopiëren kan in twee richtingen: van uw iPhone naar de computer en omgekeerd.

1. PhotoSync

De werking van PhotoSync is eenvoudig en heeft drie dingen nodig: een draadloze wifi-verbinding, de PhotoSync-app voor uw iPhone (€ 1,59) en het gratis programma PhotoSync Companion voor uw computer. Alles is netjes op elkaar afgestemd, zodat u geen geavanceerde instellingen hoeft in te stellen om met PhotoSync te werken. Installeer PhotoSync via de App Store. Surf op uw computer naar PhotoSync-App en installeer PhotoSync Companion. Er is een versie voor Mac- en Windows-gebruikers, we bespreken de Windows-versie. Omdat het programma verbinding maakt met uw netwerk, is het mogelijk dat uw beveiligingssoftware hier melding van maakt. U dient het verkeer van PhotoSync Companion met uw netwerk goed te keuren. PhotoSync Companion is terug te vinden als een wit icoontje van een draadloos netwerk, rechtsonder in beeld naast uw systeemvak. Het icoontje van PhotoSync Companion vindt u rechtsonder in uw systeemvak.

Het icoontje van PhotoSync Companion vindt u rechtsonder in uw systeemvak.

2. Van iPhone naar computer

Om PhotoSync te kunnen gebruiken, dient PhotoSync Companion gestart te zijn op uw computer. Start de PhotoSync-app op uw iPhone. De vertrouwde camerarol met hierop uw foto's en filmpjes verschijnt in beeld. Maak (optioneel) een selectie van de media die u wilt overzetten naar de computer door de foto's één voor één aan te tippen. Druk vervolgens op de rode synchronisatie-knop, rechtsboven in beeld. Gebruik de optie Sync new om alle foto's over te zetten die nog niet op uw computer aanwezig zijn. Met Sync selected worden alleen geselecteerde afbeeldingen gekopieerd. Geef aan waar u de afbeeldingen naartoe wilt kopiëren. PhotoSync vindt de PhotoSync Companion op uw computer en kopieert de afbeeldingen. De map waar PhotoSync Companion de afbeeldingen bewaart wordt automatisch geopend zodra het kopieerproces is afgerond.

Druk op de rode knop en kies Sync new om alle nieuwe foto's naar uw computer te sturen.

3. Van computer naar iPhone

PhotoSync Companion toont een soort 'verstuur naar iPhone'-venster: de drag&drop area. Sleep de afbeeldingen en filmpjes die u naar uw iPhone wilt kopiëren naar dit venster. Zorg ervoor dat PhotoSync gestart is op uw iPhone voordat u dit doet. PhotoSync Companion vindt uw iPhone, waarna de bestanden worden gekopieerd met de knop Send. Het drag&drop-venster wordt automatisch actief zodra PhotoSync Companion opstart. Deze instelling kunt u aanpassen door op het PhotoSync Companion-icoontje te dubbelklikken. Verwijder het vinkje bij Show drag&drop area on startup als u het 'verstuur naar iPhone'-venster handmatig wilt activeren. Dit is eenvoudig te bereiken door met de rechtermuistoets op het PhotoSync Companion-icoontje te klikken. Hier kunt u het speciale venster handmatig uitschakelen (Hide drag&drop area) of inschakelen (Show drag&drop area).

Sleep uw foto's naar het 'verstuur naar iPhone'-venster om de afbeeldingen draadloos naar uw iPhone te kopiëren.

0 Reactie(s) op: PhotoSync voor iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.