Philips HUE update naar 1.1 zet gebruiker centraal

Door: matthijs-van-den-broek | 14 mei 2013 11:13

iPad

Philips heeft de app voor de HUE-led lampen van een flinke update voorzien. De HUE-lampen kunnen nu, bestuurd via een Android of iOS app, reageren op het weer, meldingen op telefoons, en de locatie van de gebruiker (geofencing). Er kunnen meer lampen worden toegevoegd en de alarmfunctie is verbeterd.

De update zorgt ervoor dat de locatie van de gebruiker gekoppeld wordt aan het aan- en uitgaan van de HUE-lampen. Als je met je smartphone die gekoppeld is aan een set HUE-lampen je huis binnenloopt, gaan de lampen automatisch aan, of weer uit als je vertrekt. Je hoeft je telefoon niet eens uit je zak te halen.

Met de updat wordt ook het koppelen van licht aan je dagelijkse ritme mogelijk: sta je iedere dag om 07.00 op, dan kan je dat patroon laten terugkeren op je HUE-lampen, zodat je met aangenaam licht wakker wordt in plaats van met het snerpende geluid van een wekker. Dit is natuurlijk gewoon het principe van de Wake-Up light van Philips, maar nu dus volledig geïntegreerd in al aanwezige belichting in je huis.

Veel van de wijzigingen die Philips heeft doorgevoerd in het HUE-concept, komen voort uit een community van mensen die veel en vaak feedback hebben gegeven op het concept en verbeteringen hebben voorgesteld. Die community kun je via deze website vinden.

De Philips HUE led-lampen bestaan sinds eind vorig jaar en kunnen bestuurd worden met een Android of iOS-app of via een internetbrowser. De lampen kunnen verschillende kleuren aannemen en reageren op muziek waardoor je een eigen disco kunt bouwen thuis. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje:

1 Reactie(s) op: Philips HUE update naar 1.1 zet gebruiker centraal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 september 2013 09:38 Anoniem
    Maar als je echt plezier wilt hebben met je setje lampen. Dan is dit een echt mooi appje voor de android phone!

    https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.ijsdesign.huedisco
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.