Phil Schiller: ‘Een budget-iPhone is niets voor Apple’

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 januari 2013 18:02

iPad

Een budget-iPhone is niets voor Apple. Apple werkt dan ook in tegenstelling tot eerdere geruchten niet aan een goedkopere variant van de iPhone. Dit stelt Phil Schiller, Vice President van Apple’s marketingafdeling.

Schiller doet de uitspraken tijdens een interview met Shanghai Evening News. De uitspraken van Schiller zijn opvallend, aangezien Apple doorgaans weigert commentaar te geven over mogelijke toekomstige producten. Het lijkt er dus op dat Apple de geruchten over een goedkopere iPhone graag de kop in wil drukken. Deze geruchten doken deze week op in diverse media.

Goedkope smartphone zijn populair

Apple’s marketingdirecteur geeft in het interview toe dat goedkopere smartphones vooral in opkomende markten als China erg populair zijn. Desondanks stelt Schiller dat Apple zich niet zal richten op de ontwikkeling van een goedkopere iPhone. Schiller wijst hierbij naar de verkoopcijfers van het bedrijf. Apple wist op dit moment 20 procent van de smartphonemarkt in hand, maar genereert hiermee 75 procent van alle winst in de sector.

Schiller stelt dan ook dat Apple niet genoeg kan verdienen op goedkopere smartphones. Deze uitspraak is opvallend, aangezien Apple vorig jaar wel de iPad mini lanceerde. De iPad mini is flink goedkoper dan de vierde generatie iPad. Ondanks het feit dat Schiller nu de komst van de een goedkopere iPhone ontkent is dan ook goed mogelijk dat Apple wel degelijk aan een dergelijk apparaat werkt.

0 Reactie(s) op: Phil Schiller: ‘Een budget-iPhone is niets voor Apple’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.