Patenttroll Lodsys: Ruim 150 bedrijven hebben licenties afgesloten onze patenten

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 oktober 2012 14:20

iPad

Lodsys, het bedrijf dat eerder zowel Apple als app-ontwikkelaars aanklaagde wegens patentschending, laat opnieuw van zich horen. Het bedrijf stelt dat inmiddels meer dan 150 bedrijven een licentie hebben afgesloten op de patenten van Lodsys Group.

Het bedrijf kwam in 2011 voor het eerst in het nieuws toen het een schadevergoeding Apple eiste wegens patentschending. Apple zou geen licentie hebben afgenomen op patenten die betrekking hebben op aankopen die worden gemaakt van apps. Apple liet in een reactie weten dat de patenten wel degelijk onder Apple's licentiedeal vallen en ontkende dus de aantuigingen.

Aangeklaagde app-ontwikkelaars

Lodsys besloot uiteindelijk een flink aantal app-ontwikkelaars die apps aanboden in de App Store op het iOS-platform aan te klagen wegens het schenden van dezelfde patenten. Meerdere ontwikkelaars trokken als reactie hierop hun apps terug uit de online appwinkel. Apple kreeg in april 2012 van de rechter toestemming zich met de rechtszaken van Lodsys tegen app-ontwikkelaars te bemoeien om de ontwikkelaars te kunnen beschermen.

Het bedrijf stelt overigens dat de 150 bedrijven die licenties hebben afgenomen die voor het grootste deel vrijwillig hebben gedaan. Meer dan 4 van de vijf zou de licenties buiten de rechtszaak om hebben afgesloten. Lodsys benadrukt dat deze ontwikkelaars nu aanzienlijk goedkoper uit zijn dan wanneer zij het tot een rechtszaak hadden laten komen.

0 Reactie(s) op: Patenttroll Lodsys: Ruim 150 bedrijven hebben licenties afgesloten onze patenten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.