Patenttrol: Siri al in 1998 uitgevonden

Door: chris-koenis | 27 april 2012 07:48

Nieuws

Het Amerikaanse bedrijf Potter Voice Technologies klaagt zo ongeveer de gehele smartphone-industrie aan. Het claimt het patent voor spraakbediening.

Potter wil het in de rechtszaal opnemen tegen de drie giganten Apple, Microsoft en Google én alle grote hardware-fabrikanten. Het juridische schot hagel is namelijk ook gericht op Nokia, Samsung, RIM, LG Electronics, Motorola Mobility, ZTE, Huawei Technologies, Kyocera, Sharp and Pantech.

Aanklacht op basis van oud patent

De aanklacht draait om spraakherkenningssoftware zoals de applicatie 'Siri', dat Apple in zijn iPhone 4S heeft geïntrigeerd, Googles variant 'Assistent' waar momenteel nog aan gewerkt wordt en Windows Speech Commands van Microsoft. Al deze software zou gebaseerd zijn op een patent van Potter.

Het bedrijf uit Brighton heeft zijn aanklacht ingediend bij de U.S District Court in Colorado en doet dat op basis van een patent dat 1998 is afgegeven aan Jerry L. Potter. De naam Potter duikt inderdaad op bij het registratieformulier van patent 5,729,659 waaraan de breed interpreteerbare titel “methode en apparaat om een digitale computer te besturen door middel van mondelinge invoer" kleeft.

Potter wil gepaste vergoeding

Uiteraard is Potter Voice Technologies na al die jaren op zoek naar gerechtigheid in de vorm van een gepaste vergoeding. Het richt zich daarbij speciaal op Apple, Microsoft en Sony. Deze drie bedrijven hadden van het patent moeten afweten en zijn daardoor schuldig aan opzettelijke inbreuk.

Potter claimt namelijk dat het patent in 2004 is geciteerd in een zaak rondom het Stanford Research Instituut, het bedrijf dat Siri ontwikkelde en vervolgens verkocht aan Apple. Overigens is de patentaanvraag ingediend in 1995, wat betekent dat Potter nog tot 2015 de tijd heeft om de eventuele royalty's binnen te slepen.

0 Reactie(s) op: Patenttrol: Siri al in 1998 uitgevonden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.