Patenttrol opent jacht op SSL en TLS

Door: henk-jan-buist | 08 november 2012 09:22

Nieuws

Een patentbedrijf sleept it-reuzen als Intel en Google voor de rechter vanwege hun gebruik van versleuteling. De firma heeft sinds 2008 honderden bedrijven voor de rechter gedaagd.

Patentbedrijf TQB Development bezit een octrooi op het versleutelen van data. Het claimt op basis daarvan dat het patent heeft op een aantal soorten beveiligde verbindingen, zo meldt Ars Technica. Het gaat het om verbindingen die gebruik maken van versleutelde blokken in het communicatieprotocol.

Oeroud octrooi

In de afgelopen jaren opende de firma de jacht op honderden bedrijven die een specifieke vorm van versleuteling via SSL en TLS gebruiken en eiste licentiegeld van de partijen die versleuteling gebruikten. Vrijdag heropende TQB de jacht op organisaties die volgens de patenttrol over de schreef gaan met het gebruik van de RC4-versleuteling in hun beveiligde verbindingen.

De patenttrol is in het bezit een octrooi uit 1989 waarin globaal het proces van dataversleuteling wordt beschreven door middel van het genereren van willekeurige cijfers. Een aantal bedrijven, waaronder Apple, heeft al geschikt met de patentbezitter. Het is niet bekend hoeveel zij hebben betaald en of ze ook een lopende royalty-vergoeding betalen. De nieuwe klacht (PDF) richt zich onder meer op Intel en Wind River.

0 Reactie(s) op: Patenttrol opent jacht op SSL en TLS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.