Patentbureau VS eert Steve Jobs (foto's)

Door: Jasper Bakker | 28 november 2011 12:05

Nieuws

Het Amerikaanse patentbureau eert Steve Jobs. Er is een expositie opgezet met ruim 300 patenten van de Apple-topman.

Deze patentexpositie heeft als visuele trekker dertig manshoge iPhone-replica's waarop voorpagina's en omschrijvingen van de vele patenten worden getoond. Steve Jobs staat bij de meeste van deze patenten genoemd als mede-uitvinder. Het Amerikaanse bureau voor patenten en handelsmerken (USPTO) showt dit als eerbetoon aan Jobs, maar ook als onderbouwing van het belang van intellectueel eigendom.

Eerbetoon

Naast patenten bevat de expositie van ook handelsmerken die op naam staan van de overleden hoogste baas van Apple. Apple-blog MacRumors.com heeft de expositie 'The Patents and Trademarks of Steve Jobs: Art and Technology that Changed the World' bezocht en gefotografeerd.

“Deze tentoonstelling gedenkt de verreikende impact van Steve Jobs' ondernemersschap en innovatie op ons dagelijkse leven", zegt USPTO-directeur David Kappos in het persbericht. “Zijn patenten en handelsmerken zijn een tekenend voorbeeld van het belang dat intellectueel eigendom heeft op de wereldwijde markt." Volgens de patentdirecteur zijn veel van Jobs' handelsmerken verantwoordelijk voor de direct herkenbare identiteit die Apple wereldwijd heeft.

Andermans veren

“Deze expositie geeft inzicht in de visionaire toewijding die Jobs gaf aan elk van de producten en ontwerpen die hij heeft beïnvloed gedurende zijn tijd bij Apple, het bedrijf dat hij op 21-jarige leeftijd heeft opgericht samen met zijn vriend en mede-computerenthousiasteling Steve Wozniak." Die andere oprichter van Apple is al opgenomen in de portretgallerij van het museum.

Hardwaregenie Wozniak heeft in de begintijd veel voor het bedrijf betekend. Sinds de terugkeer van Jobs bij Apple heeft de computermaker veel te danken aan topontwerper Jonathan Ive. Hij heeft na Jobs' overlijden nog wel geklaagd dat de Apple-topman met zijn veren pronkte.

Gratis

De expositie op de campus van een bijkantoor van het Patentbureau, in het stadje Alexandria te Virginia, loopt tot 15 januari 2012 en is gratis te bezoeken. Formeel is de tentoonstelling onderdeel van het USPTO Museum, dat in 2009 de National Inventors Hall of Fame in zich heeft opgenomen.

Steve Jobs heeft vele patenten op zijn naam staan. Daaronder uitvindingen als:

[list type="bullets"]Het aflopende ontwerp van de iPhone 3G (en 3G S), gepatenteerd in 2011.

Het ontwerp voor een 'persoonlijke computer', gepatenteerd in 1983.

Het uiterlijk van de eerste Macintosh, gepatenteerd in 1986.

Het live resizen van content op een (mobiel) apparaat, gepatenteerd in 2010.

De verpakking van een iPod met oortelefoon, gepatenteerd in 2010.

De muziekspeler iPod, gepatenteerd in 2003.

Een 'elektronisch apparaat', gepatenteerd in 2005, wat later de iPad bleek te zijn.

Touchbediening, gepatenteerd voor apparaat, methode en grafische interface, in 2009.[/list]

Beeld van het USPTO.

0 Reactie(s) op: Patentbureau VS eert Steve Jobs (foto's)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.