Patentbureau verklaart Apple's patent op rubber-banding voorlopig ongeldig

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 oktober 2012 10:59

iPad

Een patent van Apple op 'rubber-banding', de manier waarop het iPhone-scherm terugstuitert als het einde is bereikt, is door het Amerikaanse patentbureau voorlopig ongeldig verklaard. Een flinke tegenvaller voor Apple, aangezien het patent Apple hield een grote rechtszaak tegen Samsung te winnen.

FOSS Patent schrijft dat het Amerikaanse patentbureau het niet bewezen acht dat het idee van rubber-banding origineel was toen het patent werd aangevraagd. Het patentbureau verklaart het patent daarom ongeldig. Apple is nu aan zet en zal het patentbureau moeten overtuigen dat het bedrijf rubber-banding wel degelijk zelf heeft uitgevonden.

Schadevergoeding van 800.000 euro

Apple gebruikte het patent onder andere in een Amerikaanse rechtszaak tegen Samsung waarin het bedrijf claimde dat Samsung inbreuk maakte op zijn patenten. De jury besloot in deze rechtszaak Samsung te veroordelen tot het betalen van een schadevergoeding van maar liefst 800.000 euro. Samsung draagt het ongeldig verklaren van het patent nu aan in een poging de uitspraak in de rechtszaak terug te laten draaien.

Het patent is daarnaast ook gebruikt in een aantal Europese rechtszaken tegen fabrikanten van Android-smartphones, waaronder Motorola. De fabrikanten hebben Europese patentbureau's dan ook gevraagd ook de geldigheid van het patent op te heffen.

0 Reactie(s) op: Patentbureau verklaart Apple's patent op rubber-banding voorlopig ongeldig

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.